Assolir la felicitat depèn de nosaltres mateixos i no de la crisi

Ràdio Martorell 91.2 fm
06/02/2014

Comparteix

La psicòloga Ana Guinaldo ha encetat la Tarda Oberta d'aquest 2014 amb una xerrada sobre la felicitat com a estat mental que depèn sobretot d’un mateix, i que es pot assolir i fer perdurar més sovint del què pensem a partir d’uns bons hàbits. Guinaldo ha apel•lat també a la necessitat de desenvolupar l’energia lluitadora per combatre els pensaments negatius que arrosseguen l’individu.
L’estímul de diversos circuits neuronals al nostre cervell, provocats per una substància denominada serotonina, són els responsables que l’individu experimenti la felicitat, un estadi que podria definir-se com l’assoliment de la plena satisfacció de l’estat d’ànim. La psicòloga, psicoterapeuta i educadora social Ana Guinaldo va introduir aquests conceptes a la concurrència, i va explicar que hi ha tantes visions possibles de felicitat com persones, i moltes maneres d’estimular-la. Alguns d’aquests aspectes són riure, ballar, fer ioga o meditació. També seguir una dieta equilibrada rica en aliments com el plàtan, el cacau, els fruits secs o els cereals, fer exercici i activitats a l’aire lliure, marcar-se nous reptes i fer coses que ens apassionin i que siguin creatives. Una de les conseqüències positives d’estimular l’estat de felicitat és la millora en la salut. Per la psicòloga pierenca, hi ha molts estudis mèdics que fan palès que la felicitat millora el sistema immunològic, i permet encarar millor moltes malalties, intervencions quirúrgiques i post operatoris.

La interacció amb el públic assistent ha servit a Guinaldo per explicar que el concepte de felicitat és molt divers, segons cada persona.

El que va voler deixar clar és que a partir d’unes necessitats bàsiques cobertes, la felicitat depèn de cada individu, i no de cap crisi. En moments de desànim general com l’actual, s’ha de treure l’energia lluitadora que portem a dins, ja que els pensaments negatius ens arrosseguen amb més facilitat que els positius, va recomanar la psicòloga Ana Guinaldo.