Martorell acollirà a l’abril la 48a Trobada de Petits Caramellaires del Baix Llobregat

Ràdio Martorell 91.2 fm
20/02/2018

Comparteix

La 48a Trobada de Petits Caramellaires del Baix Llobregat, que aplega colles cantaires de diferents poblacions catalanes, se celebrarà el 15 d’abril a Martorell. Així ho ha fet saber Caramelles Martorell a la Festa de Benvinguda, que marca l’inici dels assajos de les cantades de Pasqua, i que s’ha celebrat aquest dissabte a El Círcol.

Centenars de cantaires del Baix Llobregat, però també del Vallès Occidental, Garraf, Barcelonès i Bages es reuneixen, anualment, a la Trobada de Petits Caramellaires per tal de potenciar i mantenir viva aquesta tradició nostrada. Durant la diada, que enguany albergarà la nostra població, els grups canten les seves cançons, interpreten una peça conjunta i fan un dinar de germanor, ha explicat la membre de Caramelles Martorell Anna Gil.

Caramelles Martorell recorre els carrers del poble per Setmana Santa, des de fa 88 anys, amb les seves caputxes i barretines. Els assajos del repertori, que tindran lloc tots els dissabtes a l’Esplai d’Avis de La Vila (18.00h), arrenquen amb la Festa de Benvinguda. El músic Roger Canals ha animat la vetllada amb cançons populars i danses infantils.

Les cantades es faran diumenge, 1 d’abril, pels carrers de La Vila i dilluns, 2 d’abril, per la resta de barris de Martorell. Segons ha desvetllat Anna Gil, la colla martorellenca interpretarà “una adaptació de la cançó Quan somrius de Josep Tió, la cançó Ram ram pataplam adaptada a la realitat social que viu actualment el país, i la cançó que es cantarà per la Trobada de Petits Caramellaires, que s’està acabant de composar”.

Per tal de poder desenvolupar l’activitat, Caramelles Martorell sorteja una mona de Pasqua gegant, elaborada per la Pastisseria Artigas, amb figures de la xocolateria Simon Coll. La temàtica d’enguany serà els 400 anys del naixement del compositor martorellenc Joan Cererols. Els caramellaires començaran a vendre les butlletes la setmana vinent i el sorteig es farà dijous, 29 de març, amb la combinació guanyadora de l’ONCE. Els afortunats s’emportaran la mona a casa el diumenge de Pasqua.