L’artista Markus D vol entrar al Llibre Guinness pintant dins l’aigua el quadre més gran

Ràdio Martorell 91.2 fm
29/08/2018

Comparteix

L’artista martorellenc Markus D vol entrar per primer cop al Llibre Guinness dels Records (Guinness World Records) amb el repte de pintar sota l’aigua el quadre de majors dimensions. Aquest creador, especialitzat en pintar quadres en condicions extremes, té previst fer la immersió pictòrica a principis d’octubre. Actualment és a la recerca de la temàtica de l’obra i de patrocinadors per al projecte.

Markus D se submergirà a uns 8 metres de profunditat en aigües marines per intentar fer realitat el repte de pintar en aquest complicat entorn marí. Encara no té perfilada la temàtica de l’obra o si es tractarà del retrat d’un personatge conegut, però sí té decidides les dimensions: 4 metres de llargària per 2 d’amplada, que superarien l’actual rècord registrat en aquesta modalitat, que és de 3×2 metres.

La necessitat d’anar equipat amb el corresponent equip de submarinisme, les temperatures i les corrents de l’aigua i l’ús d’unes pintures especials -més grasses i sòlides i que no admeten rectificacions- són algunes de les dificultats principals amb les que es trobarà. Markus ha assumit, els darrers anys, reptes com ara fer un retrat subaquàtic de David Bisbal, un d’Álvaro Bultó envoltat de taurons a l’Aquàrium o, més recentment, un retrat d’Andrés Iniesta en tan sols 12 minuts, coincidint amb el seu recent comiat com a jugador del FC Barcelona.

Johan Cruyff, Cher, Michael Jackson, Leo Harlem, Sor Lucía Caram, Loquillo o Pepe Rubianes també han quedat immortalitzats pels pinzells de Markus D. Ara, l’artista valora qui serà la nova cara que podria entrar al Llibre Guinness. En la següent entrevista, ens parla més a fons d’aquest projecte i d’altres que té pensats en un futur immediat.