La Biblioteca reprèn el cicle de tertúlies i rutes ‘Petites històries de la història’

Ràdio Martorell 91.2 fm
29/01/2019

Comparteix

Torna el cicle ‘Petites històries de la història‘ a la Biblioteca Martorell. Consta de quatre tertúlies-cafè sobre diferents temes històrics, que es complementen amb rutes guiades per Barcelona per descobrir els escenaris reals dels quals se n’ha parlat. L’activitat va a càrrec del periodista David Revelles.

Aquest dimecres s’ha fet la primera de les conferències per parlar de ‘Barcelona Mèdica: vuit segles d’històries de cirurgians, metges i herbolaris’. Un viatge en el temps ple d’anècdotes i curiositats, de noms cèlebres i espais on encara batega la història. La cita ha apropat els assistents a “episodis històrics com la pesta negra del segle XIV, de vital importància per a Barcelona, i a personatges vinculats a la medicina que també van deixar la seva petjada”, ha detallat Revelles. Dijous, 31 de gener, a les 11.00h, es farà la ruta per Barcelona corresponent a aquesta temàtica.

El 20 de febrer, a les 11.00h, es farà la conferència ‘Hotels històrics de Barcelona: una ruta cinc estrelles’. “Hi ha moltes maneres d’apropar-se a la història de la ciutat, però cap de tan singular i sorprenent com fer-ho a través dels seus hotels cèlebres”, ha avançat el periodista. Carregats d’anècdotes, curiositats i secrets, els hotels són memòria viva de les ciutats, ja que ens parlen moltes vegades d’episodis carregats d’emoció i són petites joies de la memòria barcelonina. La ruta, en aquest cas, serà el 27 de febrer.

‘Ave, visitant! Benvingut a Barcino (La Barcelona romana)’ és la tertúlia prevista pel 20 de març, a les 11.00h. Es reviuran els orígens de l’antiga colònia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino. “Un recorregut per constatar, fins a quin punt, Barcino segueix encara viva al paisatge de l’actual Barcelona”, ha comentat. La ruta per la Barcelona romana serà el 27 de març.

Per últim, el 10 d’abril es parlarà de Santa Maria del Mar. Segons Revelles, “és una església de novel·la, una joia del gòtic català, però sobretot és història viva de Barcelona”. Aquesta sessió i la posterior visita al temple, el 24 d’abril, oferirà una oportunitat única per retrocedir a la Barcelona del segle XIV, al barri de la Ribera, una coordenada econòmica, social i religiosa de primer ordre a la ciutat.