El martorellenc Robert Garcia il·lustra el llibre ‘Si tingués la màgia d’un mag’

Ràdio Martorell 91.2 fm
18/02/2019

Comparteix

Si tingués la màgia d’un mag és un conte il·lustrat pel martorellenc Robert Garcia, escrit per Eulàlia Canal i inspirat en la cançó La festa de la pau de Dàmaris Gelabert. Il·lustracions dinàmiques, plenes de sensibilitat i bellesa acompanyen el text, que difon un missatge entorn la pau i la no violència. El llibre es presentarà el 14 de març a la Biblioteca Martorell.

El conte explica la història del Tim, un nen que troba un manual de màgia entre els llibres del seu avi. “L’avi li explica la seva infantesa, que va tenir lloc en un moment de conflicte bèl·lic”, com la imaginació pot transformar les eines de la guerra i “com els nens són capaços d’evadir-se d’aquestes situacions”, ha explicat Robert Garcia. Així, les bales es converteixen en flors, els fusells en trombons i fagots, els trons en poemes d’amor i els tancs en camions de gelats.

i tingués la màgia d’un mag, ha detallat Garcia, “és una iniciativa de Tot Sona, el segell de Dàmaris Gelabert i Álex Martínez. Coincidint amb el Dia Mundial de la Pau, que es va celebrar el 30 de gener, vam voler reeditar la cançó, escrita l’any 2004, fer un videoclip amb nous arranjaments i un conte il·lustrat associat a la cançó”.

L’enregistrament de la cançó compta amb la presència d’artistes reconeguts de l’escena musical catalana, com Els Amics de les Arts, Manu Guix, Arnau Tordera, Àlex Martínez, Arnau Figueres, Dani Espasa, Elena Gadel, Gemma Humet, In Crescendo, Mart Roma, Natxo Tarrés, Olvido Lanza, Pau Figueres, Santi&Mariona Duet, la coral Voramar i la mateixa Dàmaris Gelabert.

“És un projecte molt maco perquè, a més, té un rerefons solidari. Part dels beneficis es destinen a aquesta entitat, amb l’objectiu de fer arribar a l’entorn familiar i educatiu uns valors que sempre han marcat el segell”, ha remarcat.

Robert Garcia va introduir-se en el món gràfic de forma autodidacta, fins que a Dublín s’embarca en el National College of Art and Desing. Després d’un període a la capital Irlandesa, marxa a Itàlia on col·labora amb col·lectius artístics i transforma la seva passió pel dibuix en una tasca professional. El 2010 torna a Barcelona i continua formant-se com a il·lustrador. Junt amb Argiñe Urrutia, forma l’estudi d’art Gaur. Garcia va guanyar el Concurs de Cartells de la Festa Major de Martorell l’any 2011 i 2014, i el de Carnaval l’any 2018.