Sergi Pérez, sotscampió d’Espanya en car cross júnior en la temporada del seu debut

Ràdio Martorell 91.2 fm
21/10/2019

Comparteix
Sergi Pérez

El pilot martorellenc Sergi Pérez (Martorell, 2004), de l’equip Yacar, s’ha proclamat sotscampió d’Espanya d’autocross en la categoria car cross júnior en la primera temporada en què ha participat en aquesta categoria. Pérez, que corre des dels 10 anys i que fa dos va estrenar-se en la modalitat de karts, ha fet el salt al car cross júnior i ha estat frec a frec amb el campió, Antonio Herrerías, de qui l’han separat 36 punts.

El Campionat d’Espanya està format per vuit curses en què les sessions classificatòries del dia previ i del mateix dia de la cursa també sumen en la classificació final. Com la seva germana gran, la Formula 1, el car cross júnior es corre des de dissabte fins diumenge. Pérez ha aconseguit finalitzar totes les curses excepte la segona, a Lleida, on va haver d’abandonar per problemes tècnics.

Inici amb una alta exigència

A Motorland, la primera prova, va ser el corredor més ràpid i va començar el mes de març al primer lloc. Més endavant arribarien la segona plaça a Osca, la primera plaça a Mollerussa i el segon lloc a Carballo. En les tres darreres proves, va batre’s amb Antonio Herrerías per la primera posició de la classificació general, però va finalitzar en quarta posició a Arteixo i a Miranda d’Ebre i en sisena a Talavera de la Reina, a finals del mes de setembre. Tot, per certificar la segona plaça de l’estatal.

El corredor martorellenc ha debutat aquesta temporada en car cross júnior, on els vehicles no poden superar els 600cc en el seu motor i s’hi pot participar fins als 17 anys. Alumne de l’Institut Joan Oró, Pérez té clar que el que va començar com un entreteniment pot convertir-se en una passió encara més gran. Per això, apunta als ral·lis com a proper objectiu.

Fet en una família de motor

Pérez compta amb l’equip Yacar al darrere amb què ja s’ha proclamat sotscampió d’Espanya i ha confessat que treballen per poder fer el salt la propera campanya. Tot i no poder entrenar de manera regular amb el seu vehicle, creu que pot seguir creixent en el món del motor. Des dels 10 anys, el martorellenc ja sap què és pujar a vehicles preferiblement pensats per a corredors més grans i admet que no té por a provar cotes més ambicioses.

Escolteu aquí l’entrevista completa al programa Ràdioesport de Ràdio Martorell.