El Club Yahoooh! fa una sessió de busseig inclusiu a la Piscina de La Vila

Ràdio Martorell 91.2 fm
02/07/2021

Comparteix
Bateig inclusiu a la piscina de La Vila

 El Yahoooh! Club Submarinisme Martorell i la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (Fecdas) van organitzar el passat diumenge al matí una jornada de batejos subaquàtics, integrats en un projecte de busseig inclusiu. L’escenari va ser la Piscina del Complex Esportiu La Vila.

Els quatre participants del bateig eren membres de la Fundació Isidre Esteve, una entitat creada pel pilot lleidatà ara fa deu anys per fomentar l’autonomia personal, la millora de la salut i de la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de l’activitat esportiva. Els van acompanyar sis instructors de la Fecdas -dos del quals membres del Yahoooh!-, una bussejadora acompanyant i tres monitors de la Fundació. Cal tenir en compte que, per a la correcta realització de l’activitat, cada persona batejada ha d’estar acompanyada de tres instructors.

“Son batejos inclusius, pensats per a que tothom pugui practicar el nostre esport, i que van convertir la jornada en molt productiva. Els participants van quedar molt contents i s’ho van passar molt bé”, destaca Josep Anguita, vicepresident del Yahoooh!.

L’activitat tenia com a lema ‘En el fons tots som iguals i junts, sumem capacitats’, i forma part del projecte de busseig Inclusiu de la Fedcas, que ateny “a diferents col·lectius, per fer visible que tothom pot fer busseig malgrat que tingui algun problema físic o de qualsevol altre tipus”, comenta Anguita.

La Fecdas compta, des del 2010, amb el reconeixement de l’especialitat de ‘busseig adaptat i inclusiu’ i ja ha format més de 50 instructors en aquesta modalitat. En els darrers anys ha conformat un equip de treball per desenvolupar un pla d’activitats i de formació per als col·lectius de persones amb discapacitats. Així, s’han organitzat cursos de monitor, s’ha format a 8 nou instructors i a 5 acompanyants de busseig.

També ha establert una col·laboració amb entitats federades que volen contribuir a promoure la pràctica del busseig com a eina de relació amb l’esport i el medi natural i com a eina en el procés de rehabilitació i de recuperació de persones amb discapacitats físiques i/o psíquiques.