Les obres del nou Palau de Justícia començaran al desembre de 2022

Ràdio Martorell 91.2 fm
02/12/2021

Comparteix
Lourdes Ciuró, consellera de Justícia, i Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

 Les obres del nou Palau de Justícia de Martorell començaran al desembre de 2022 i duraran dos anys. Així ho ha anunciat la consellera de Justícia de la Generalitat, Lourdes Ciuró, aquest matí de visita institucional a la nostra població. Ciuró ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament, ha visitat els terrenys on s’ubicaran els nous jutjats, al carrer Montserrat 90, i les actuals dependències judicials.

Martorell estrenarà un nou edifici judicial amb més de 5.500 metres quadrats de superfície, quasi el doble de metres quadrats dels que ara hi ha destinats a usos judicials, i s’hi invertiran 14,4 MEUR. S’ubicarà en un solar que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va cedir al Departament de Justícia per tal d’aixecar el nou equipament.

“Al maig de l’any vinent tindrem el projecte acabat i al desembre començarem les obres. Duraran no més de dos anys i, a finals de 2024 principis de 2025, tindrem el desitjat Palau de Justícia”, ha dit la consellera Ciuró. “És obvi que Martorell necessita una concentració de tots els jutjats en un espai nou, que doni un bon servei i que sigui accessible. Volem una justícia propera i això passa per oferir les òptimes condicions a la ciutadania per poder-se defensar i protegir els seus interessos”.

L’alcalde Xavier Fonollosa s’ha congratulat que “després de vint anys de reivindicacions el projecte sigui una realitat”. El batlle ha remarcat que “els jutjats són el pitjor equipament públic que tenim ara mateix a Martorell, però que en dos anys disposarem d’un dels millors edificis judicials del país”.

Martorell compta, actualment, amb set jutjats dispersats en sis edificis diferents del passeig del Sindicat i de l’avinguda Pau Claris, tots de lloguer. Són instal·lacions petites, antigues i en mal estat. El mobiliari ha quedat vell i hi ha dependències amb problemes d’accessibilitat. A banda, no tots els jutjats disposen de cel·les per a detinguts.

Com a novetat, el nou edifici judicial comptarà amb dependències per al jutjat de guàrdia, i ampliarà el total de cel·les per a detinguts, que ara són només tres. El nou equipament comptarà també amb una sala per a rodes de reconeixement -que actualment es troba en un local separat- amb la qual cosa la conducció dels detinguts no es pot fer en les condicions de seguretat que es requereix. Un cop la nova seu funcioni, Justícia hi desplegarà l’oficina judicial.

Sobre la ubicació del futur Palau de Justícia, Fonollosa ha destacat que permetrà “la unificació de tots els jutjats, que ara tenim dispersos”, i la bona comunicació tant en transport públic, ja que es troba al costat de les estacions de FGC Martorell Central i de Renfe, com a transport privat, ja que s’hi instal·larà un aparcament (park & ride) per a 300 vehicles.

La consellera i l’alcalde s’han desplaçat també al Jutjat de Primera Instància i Instrucció, núm. 4, on han mantingut una reunió amb les autoritats jurídiques i judicials, encapçalades pel jutge degà, Alfonso Cordón i la fiscal degana, Sílvia Garcia. Hi ha assistit també la degana del Col·legi de l’Advocacia, Eva Maria Ribó, i el delegat del Col·legi de Procuradors, Juan Jiménez i han fet un recorregut pels diferents jutjats. L’han acompanyat el secretari per a l’Administració de Justícia, Eusebi Camdepadrós; la gerent territorial de Barcelona Comarques, Mercedes Sánchez, i la subdirectora general de Patrimoni, Obres i Serveis, Maria Pérez.