CUP
|
Entrevista
-Nom i cognoms:
Pep Garcia i Gallofré
-Data i lloc de naixement:
30 de març de 1983, a Martorell.
-Formació acadèmica i professió:
Enguany m’he llicenciat en Història a la UB i treballo del que es pot, actualment a una llibreria de Barcelona.
-Estat civil i fills:
No tinc fills ni estic casat, però visc amb la meva parella.
-Forma part d’alguna entitat de Martorell?
He participat activament en el Centre Social La Vila, he estat cap del Cau, he col·laborat amb el Centre d’Estudis Martorellencs i sóc soci de Martorell Viu.
-Quin és l’indret de Martorell que més li agrada i quin és el que menys?
El lloc que més m’agrada, si me’n fan triar un, és el barri de la font de la Mina. A part, hi ha molts racons que m’encanten.
-Quina és la seva cançò preferida?
En diré tres: La cançó de les balances; Martorell, el millor poble del món, dels No És Això i Canviarem la Història, d’Inadaptats.
-Quin és el seu plat preferit?
Les carxofes i els rovellons a la brasa.
-Practica esport? Quin?
Ara mateix no gaire, pel temps, però he estat jugador del Club Handbol Martorell, vaig jugar a bàsquet i m’agrada bastant el senderisme o la bici. En general sempre m’ha agradat força l’esport.
-És usuari habitual d’internet? Quines webs visita habitualment?
Si que ho sóc. Visito portals d’informació (Vilaweb, aMartorell.com, Llibertat.cat, Indymedia, etc), polítiques, pàgines web d’entitats de tota mena, de grups de música, revistes...
-Quines publicacions locals/comarcals llegeix per estar informat del que passa a Martorell i a la comarca?
Ja que no n’hi ha gaires, les llegeixo totes menys L’Informador, que me’l miro de tant en tant però evito comprar-lo. Sempre agafo el Baix Nord Al dia, El diari del Baix Llobregat Nord, la revista Accents XXI, L’opinió, etc. També el Butlletí Municipal. A part, escolto força Ràdio Martorell.
-Quina és la última vegada que ha agafat el transport públic? Si hagués d’anar cada dia a Barcelona aniria en Renfe, FGC, bus o en cotxe particular?
Avui l’he agafat, com cada dia, ja que treballo a Barcelona. Per estudiar també l’havia de fer servir i he acabat acumulant bastants anys de viatges amb la Hispano Igualadina i la RENFE.
-Com definiria la proposta electoral del seu partit?
La proposta que presenta la CUP és rupturista, que vol dir que té la intenció de fer canvis profunds i substancials, tant en la gestió municipal de Martorell, com en la manera de fer i d’entendre la política. Pensem que Martorell necessita bastants canvis de sentit en la majoria de les qüestions, des de l’adeqüament dels serveis a la població i a la capitalitat del municipi, fins a la cohesió social o el dinamisme cultural. És una opció martorellenca i transformadora.
-Quines propostes ofereixen per millorar els serveis sanitaris i socials?
El reforçament de la sanitat pública, posant frè a la progressiva privatització del servei, actuant dins del que permeten les competències municipals, i pressionant també a les administracions competents per tal d’assolir una sanitat de qualitat i que atengui a les necessitats de tothom amb les mateixes condicions. A Martorell és molt necessari aquest reforçament de la sanitat pública.
Alhora, reclamem un sistema sanitari obert i democràctic, i per això hem fet propostes com les enquestes de satisfacció o l’ús de medicaments genèrics. Així mateix, també contemplem que les medicines alternatives i naturals haurien d’incorporar-se a l’ús sanitari.
A nivell social pensem que hi ha molta feina a fer si volem arribar a aconseguir una societat democràtica i justa, on la gent visqui dignament, ja que Martorell presenta mancances en molts sentits. En matèria laboral són moltes les propostes que hem fet per canviar aquesta situació, des de l’enfortiment del Servei Català de Col·locació i la Borsa de Treball de Municipal, establint-los com a principals serveis de contractació, fins a la Creació del Consell Municipal del Treball o l’apilcació del compromís per a l’estabilitat. Hem apostat per un reforçament en la relació dels centres educatius i les escoles amb el municipi, i l’ajustament del transport públic als horaris.
Les nostres propostes en matèria de polítiques socials van encaminades a assolir un model que garanteixi la igualtat d’oportunitats de tota la ciutadania, de qualitat, que sigui incloent, solidari i just.
-Quin és el seu punt de vista sobre la situació de l'habitatge a Martorell?
Martorell pateix la mateixa problemàtica que pateix el país i sobretot l’àrea metropolitana de Barcelona, que és l’especulació immobiliària, l’encariment aberrant del preu del sòl i unes polítiques oficials que fomenten i s’aprofiten de tot aquest negoci. La situació a Martorell ara mateix continua essent difícil, amb una dificultat evident d’accés a l’habitatge i un endeutament molt alt de la població.
Tenint en compte que des de l’Ajuntament hi ha molta incidència en aquest àmbit, pensem que és a les nostres mans capgirar aquesta tendència desenvolupant polítiques en defensa d’un habitatge digne i de plè accés. Per això proposem l’eradicació de l’especulació, les iniciatives de rehabilitació i d’aprofitament d’aquells pisos buits, el foment del lloguer i l’habitatge social...
-Creu que Martorell té problemes de convivència ciutadana relacionats amb la immigració? En cas afirmatiu, quines solucions proposa?
Martorell ha estat sempre un poble que ha rebut molta gent que vé de diferents llocs, amb realitats culturals i socials diverses, que ho fan per treballar. Això passa per la posició que ocupa el nostre municipi en el mapa i per les possibilitats laborals que presenta. Els darrers anys hem viscut un creixement molt ràpid de població, que no s’ha previst ni s’ha planificat adequadament, i ha comportat la creació de de barris diferenciats, configurats per la capacitat adquisitiva de la gent que hi viu.
El problemes que pot generar l’encontre de tantes realitats culturals vénen donats per la falta de relació entre uns i altres, i per les dificultats d’accés a la ciutadania que pateixen moltes persones. Les polítiques públiques per afrontar aquesta situació no han estat a l’alçada de les circumstàncies, oblidant-se de la potenciació d’espais de relació i de cohesió social, i del treball en valors. Nosaltres pensem que, ja que la gent de Martorell és la que és, amb les seves diferències i els seus punts en comú, el que cal és entrendre’ns tots plegats, trobant els mecanismes que ens permetin aconseguir un municipi on tothom hi tingui les mateixes possibilitats de tirar endavant, on es respectin les opcions de vida de cadascú, on l’administració garanteixi un tracte igual amb tothom, i on s’aprofiti el dinamisme cultural i social que aquesta realitat configura. Alhora, considerem que cal modificar l’actual model urbanístic, tendint cap a la configuració interna dels barris de manera diversificada i que cohesioni socialment.
En aquest sentit, les iniciatives urbanístiques i culturals que plantegem s’enquadren en aquestes premisses, i contemplen l’el·laboració de plans locals a mig i llarg termini, carregats de mesures que ens encaminin cap a un martorell socialment just i lliure, on la convivència de tothom que hi viu es caracteritzi per la interacció i l’entesa, i no per l’enfrontament o l’exclusió.
-Cal potenciar, desde el seu punt de vista, la seguretat ciutadana?
Sense caure en el dramatisme amb que molts dels partits actuals tracten el tema, considerem que Martorell no pateix greus problemes de seguretat ciutadana, però que cal resoldre els que vagin sorgint amb professionalitat. Així, contemplem en aquest àmbit dos elements nous, que complementen la mera actuació policial, com són la protecció civil i la prevenció a través de l’educació cívica. Pensem que aquest és un tema prou important com per fer electoralisme, i que s’ha de tractar tocant de peus a terra, és a dir, afrontant els problemes des de l’arrel i garantint la no vulneració de drets de ningú.
La Policia Municipal s’ha d’encarregar bàsicament dels delictes contra les persones, de tasques de vigilància, seguiment i prevenció dels delictes de medi ambient, dels accidents de circulació, de la seguretat viària, etc. En definitiva la Policia Municipal ha de ser entesa com un servei a la població, a la defensa de les llibertats individuals i de l’interès col·lectiu. Així mateix, cal iniciar projectes de formació d’adults amb problemes d’exclusió social i actuar en pro de l’eliminació dels delictes. A part de les accions criminals, també considerem que cal tenir en compte aquells delictes fiscals, especulatius, d’agressions al medi ambient i de corrupció amb diners públics.
L’Ajuntament ha d’iniciar mesures de mediació en tots aquells conflictes entre la ciutadania, tendint cap a la ressolució amistosa d’aquests, i garantint un clima estable en el municipi.
-Quina promesa electoral segur que complirà si guanya les eleccions?
El nostre és un programa global, que té sentit al desenvolupar-se adequadament i de manera transversal. No comptem amb propostes mediàtiques o estel·lars, sinó que les nostres són idees coherents, aplicables i ajustades al que creiem que Martorell necessita. Tant en matèria urbanística com en les polítiques socials valorem que és on hi ha més feina a fer, i que cal prioritzar, però també creiem indispensable realitzar canvis en la gestió cultural del municipi, i sobretot iniciar noves maneres de fer en la política municipal, sobre unes bases també noves.
Les propostes puntuals que considero més importants serien la creació d’espais socials i l’Hotel d’Entitats, els pressupostos participatius, la interacció amb els centres educatius, la potenciació de la contractació laboral a través d’organismes públics, les cooperatives laborals, la recuperació de l’Horta de la Vila i els espais naturals, el model no especulatiu d’habitatge, el desenvolupament de l’Agenda 21, la comissió de festes o la reactivació cultural.
-Creu que la seva candidatura guanyarà les eleccions?
Guanyar-les no perquè tot just comencem, però estic convençut que farem un gran paper, i que la nostra entrada a l’Ajuntament marcarà l’inici d’una nova etapa en la política local.
-I en cas d’haver de pactar, amb qui s’avindrien a fer-ho?
Nosaltres presentem unes propostes i unes idees totalment diferents a la dels partits tradicionals i com a tals tractarem de tirar-les endavant nosaltres, sense contemplar cap pacte estable amb les altres formacions. En tot cas, el nostre pacte ja està fet i és amb el teixit associatiu i la classe treballadora. Partim d’una crítica contundent a la situació actual, tant a nivell polític i legal com a nivell econòmic o social, i des d’aqui desenvolupem la nostra política.
Recolzarem aquelles iniciatives que considerem positives pel poble i ens oposarem a les que no ho siguin, tant si entrem a l’Ajuntament com si no, ja que el nostre és un compromís ferm i permanent amb el poble. El voldrem millorar sempre i no només ara que hi ha eleccions. Ara mateix la nostra intenció és no pactar amb ningú, treballar a l’oposició, i com que no coneixem el futur no podem fer pronòstics sense fonament. Actuarem en conseqüència amb el que pensem quan ens haguem de posicionar.
Això si, la CUP és una candidatura clarament d’esquerres, cosa que seria totalment contradictòria amb qualsevol acord amb un partit de dretes.
-Quin rival polític local admira més?
Admiració no seria la paraula, i rivals tampoc, però per anomenar-ne dos dels que hi ha ara diré en Manolo d’Iniciativa i el Jordi Gargallo d’ERC.
-És real l’aparent mala relació que hi ha entre els diferents partits polítics locals?
Si, i a més capitalitza l’actuació dels governants locals, en detriment d’aquells assumptes realment importants.
-Digui’ns el títol d’una cançò que serveixi per definir la gestió dels darrers 4 anys de legislatura?
Encara nois, encara, d’Ovidi Montllor. “Aquell que anava d’ocre, ara va de groc ...”
-Un desig de futur
Que tothom pugui estar content i orgullós de ser de Martorell, que sigui un poble viu on el primer que hi compti sigui la veu d’aquells i aquelles que hi viuen.
Llista
1 Pep Garcia, 24 anys. Llicenciat en Història i treballador.
2 Ingrid Alemany, 23 anys. Llicenciada en Belles Arts i Educadora.
3 Marc Montaner, 22 anys. Tècnic superior.
4 Anna Dolors Rodríguez, 26 anys. Educadora social.
5 Narcis Rodríguez, 23 anys. Tèrcnic superior en producció per a mecanització.
6 Anna Fuentes, 22 anys. Estudiant d’Integració social i Educació Infantil.
7 Pep Puig, 27 anys. Mecànic.
8 Anna Maria Rodrigo, 24 anys. Llicenciada en Dret i treballadora.
9 Roger Gili, 25 anys. Llicenciat en Sociologia I comunicador.
10 Laura Garcia, 21 anys. Estudiant de Disseny gràfic.
11 Lluis Rodríguez, 50 anys. Artista, professor i sindicalista.
12 Silvia Gili, 28 anys. Biòloga.
13 Xavi Mas, 27 anys. Viticultor.
14 Lidia Fernández, 26 anys. Vetlladora, monitora en el lleure i educadora ambiental.
15 Ruben Pérez, 30 anys. Sindicalista.
16 Eulàlia Porta, 49 anys. Administrativa.
17 Vicenç Marquez, 19 anys. Estudiant d’Enginyeria Tècnica Industrial.
18 Anna Victor, 18 anys. Estudiant de Filologia Catalana.
19 Rosa Grau, 41 anys. Mare.
20 Carlos Ordoñez, 23 anys. Llicenciat en Filosofia.
21 Didac Fernández, 33 anys. Treballador del sector de la construcció.
> Suplents:
22 David Palma, 31 anys. Tècnic en prevenció de riscos laborals.
23 Mercè Rovira, 23 anys. Llicenciada en Història i treballadora.
24 Neus Montaner, 19 anys. Estudiant d’Educació infantil.
25 Miquel Altadill, 25 anys. Treballador autònom.
Programa
Podeu veure el programa electoral clicant aquí.
Contacte
CUP MARTORELL
Seu social: Centre Social La Vila (C/ Llosellas num. 12, A-1)
Pàgina web: www.amartorell.com/cup
Correu electrònic: cup@amartorell.com
Les assemblees generals es realitzen els dimecres a les 21 hores.
|