L’ajuntament de Martorell ha fet la declaració de béns culturals d’interès local

Ràdio Martorell 91.2 fm
29/03/2006

Comparteix

A la darrera sessió plenària de l’Ajuntament de Martorell es va aprovar la catalogació de fins a 18 immobles situats al terme municipal per declarar-los com a béns culturals d’interès local. L’objectiu és poder mantenir el patrimoni arquitectònic que s’ha anat deteriorant amb els anys. L’alcaldessa Dora Ramón ha manifestat la seva satisfacció per la catalogació perquè es tracta de reconèixer els elements més importants del nostre patrimoni. Es tracta d’edificis emblemàtics però també d’espais carregats d’història com és el cas del jaciment de Santa Margarida.

 

En el catàleg dels 18 béns culturals d’interès local hi trobem indrets més urbans, emblemàtics i possiblement més coneguts com Cal Nicolau, la Casa de la Vila, Ca l’Oller, la Casa Mestres o el col·legi Els Convents. També l’edifici de l’antiga escola Montserrat, l’Ateneu de Can Carreras, el Molí Fariner, el Molí Paperer, el jaciment arqueològic de la vil·la romana de Martorell Enllaç, els vestigis de l’antiga ermita i fossar de Sant Bartomeu. El catàleg també contempla la Caserna de Cavalleria i la Farmàcia Bujons que han passat a ser propietat municipal. Segons ens ha avançat Dora Ramón. La Caserna anirà destinada als Amics de Sant Antoni i a la Farmàcia Bujons aviat començaran les obres de rehabilitació.

 

Tots aquests espais i edificis entraran en un procés de rehabilitació, en la mesura que el pressupost municipal pugui contemplar-ho. Es per això que prèviament s’ha volgut catalogar tot els bens culturals d’interès local.