CiU assegura que el balanç dels tres anys de govern tripartit municipal no és positiu

aMartorell.com
02/04/2006

Comparteix
(Nota de premsa de CiU)

· Ho atribueix a la manca de lideratge, un equip de govern confús i sense un model de poble

· Convergència es presenta com a alternativa de la responsabilitat per acabar amb el desgavell de l’actual govern a Martorell


En un acte celebrat a la Casa de Cultura La Vila, i sota el títol “Martorell, més a prop”, Convergència i Unió de Martorell ha fet balanç dels tres anys de govern municipal (PSC-ERC-ICV). CiU considera que el balanç “no és positiu”, sobretot, per la manca de lideratge, per ser un govern confús i sense tenir definit un model de poble. A banda de les intervencions de diversos representants de CiU, s’ha projectar un àudiovisual on es reflecteix la deixadesa en què es troba, avui mateix, la població. L’acte ha estat presentat pel periodista martorellenc, Eduard Pujol, que va apel·lar l’esperit de 1987 per, vint anys després, recuperar l’alcaldia de Martorell.

Martorell, més a prop

El portaveu adjunt del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Martorell, Xavier Fonollosa, ha assegurat en la seva intervenció que “el balanç no és positiu per molts motius, però bàsicament perquè hi ha una manca de lideratge, un govern d’estratègia electoral per un fals protagonisme, i sobretot, perquè no hi ha definit un model de poble”. Fonollosa ha dit que “era lícit que PSC, ERC i ICV s’apleguéssin per formar govern. Ara, s’ha de voler ser govern per alguna cosa. Manar per manar és estúpid. Per tant, en els últims tres anys, algú creu que Martorell s’ha transformat en positiu? En què ha millorat? Desgraciadament, en res i qui ho acaba pagant sempre és Martorell”.

Enrera en gairebé tot

El missatge de CiU és que Martorell no avança i així ho ha volgut comparar amb el que succeeix en altres poblacions des de 2003. En aquest sentit, Fonollosa ha explicat que “tenim l’atur més elevat de la zona nord del Baix Llobregat; l’índex més alt d’immigració de la zona nord del Baix Llobregat; l’índex més alt d’inseguretat ciudadana, i el més greu és que aquest govern no dóna resposta; l’índex més baix en inversions fetes, tot i disposar dels diners, que això és més greu!, i finalment, l’índex de pressió fiscal més alta de tota la història ja que paguem més impostos que mai. Viure avui a Martorell, és més car que fa tres anys”. Mentrestant, Fonollosa ha dit que Martorell té l’índex de subvencions rebudes més baix dels últims 15 anys “l’actual govern ha perdut més de 500 milions de pessetes en subvencions”.

Sectarisme i menyspreu a la tradició

Durant la seva intervenció, Fonollosa ha estat molt crític amb el què considera “una política de subvencions molt sectària per part de l’actual tripartit municipal amb les entitats. Durant 16 anys de govern de CiU a Martorell vam crear un teixit associatiu fort perquè considerem que dignifica i personalitza a un poble, però, el tripartit s’ho ha carregat i això és molt greu”. CiU ha tornar a insistir amb el canvi de data de la Fira de Primavera d’enguany: “des de fa més de 100 anys, la Fira sempre s’havia celebrat l’últim diumenge del mes d’abril. Ara, resulta que serà una setmana abans. Els qui estimem Martorell no volem el menyspreu que té l’actual govern municipal a les nostres tradicions”.

CiU, l’alternativa al desgavell

En el final de la seva intervenció Fonollosa ha recordat que només falta un any per acabar la legislatura: “davant del desconcert i el retrocés que està patint Martorell, CiU es presenta com l’alternativa al desgavell. L’alternativa a la responsabilitat, a la il·lusió, a l’aval de la millor transformació que ha tingut mai Martorell com va ser la gestió de govern durant 16 anys”. Mentrestant, Salvador Esteve (alcalde de Martorell 1987-2003) ha advertit que “hem de vigilar que aquest any l’actual govern potser ho voldrà fer tot de cop i malament. Per això, nosaltres hem de projectar el futur de Martorell amb l’esperança que ens demostra el descontentament que hi ha al carrer. Ningú es creu la cortina de fum de la participació ciudadana perquè en aquests últims tres anys ha estat més difícil parlar. Si fem la nostra feina com fins ara, estic segur que la gent ens tornarà a fer confiança”.