Nit dels Músics Cassanencs

Secció Sardanista de Martorell
09/06/2006

Comparteix
Avui, a les 10 del vespre, se celebra la 31a edició d'aquesta gran festa dins dels actes de la Festa Major.

Cada any se celebra a Cassà de la Selva la Nit dels Músics, una singular festa organitzada pels Amics de la Sardana dedicada a homenatjar els músics nascuts a aquesta vila de la comarca del Gironès, a aquells que hi resideixen o que formen part de les cobles cassanenques: la Selvamar i la Selvatana. Amb aquest motiu s'apleguen una munió d'instrumentistes que s'agrupen en una formació monumental per a interpretar una singular ballada de sardanes i fer una trobada amical, en la vigília de la festa major de Cassà.

Enguany, farà 31 anys que se celebra aquesta Nit dels Músics, que dedicarà un emotiu record a Quim Carreras i Llach, músic cassanenc que fins al seu recent traspàs ha estat vinculat a La Principal de la Bisbal. Amb aquest motiu s'estrenarà la sardana 'Recordant en Quim' d'Enric Rigau i s'anuncia que tots els instrumentistes de La Principal s'afegiran a la monumental cobla dels músics cassanencs.

La Plaça de la Coma, centre neuràlgic de Cassà de la Selva, esdevé l'escenari d'aquesta simpàtica festa protagonitzada pels músics vinculats a aquesta població, no només els intèrprets, sinó també els compositors, ja que el programa de la festa està integrat per sardanes escrites pels autors nascuts o relacionats amb la vila i que culmina amb la tradicional interpretació de 'El sereno' de Josep Coll i Ligora.

El programa de la festa el trobareu aqui.

Per a més informació:

Ajuntament de Cassà de la Selva 

Cobla Selvatana

Festa Major de Cassà