Aquest barri, que oficialment es va denominar “barrio de La Paz”, té el seu origen per una part en la necessitat de donar cabuda a una immigració creixent que augmentava el nombre d’habitants de Martorell els anys 1960, i per altra dues circumstàncies que van afectar profundament les condicions d’habitabilitat de dues àrees extenses del nucli antic de la Vila: la riuada de 1962 i l’eixamplament del carrer del Mur per augmentar a quatre carrils el pas de la NII per dins de Martorell.
Davant aquesta situació el municipi va posar en marxa un Pla d’Urgència: d’aquesta iniciativa naixeria el barri de Buenos Aires. Buenos Aires era el nom d’una magnífica finca d’estil colonial, propietat d’una família de Martorell que havia emigrat a l’Argentina i que un cop enriquits, com altres indians, van tornar al seu lloc d’origen. A l’entrada de la casa hi havia un cartell fet amb rajoles ceràmiques que posava Buenos Aires, en record a l’estada de la família en aquella ciutat. La finca fou totalment enderrocada a mitjans de la dècada dels 70 quan fou construït el Pavelló Esportiu.
Les vivendes de Buenos Aires formaven part les actuacions de l’”Obra Sindical del Hogar”; es tractava de 680 habitatges, que els martorellencs mai vandenominar amb el nom oficial, sinó amb la referència a les úniques cases quedurant molt de temps van ser les que servien de referència del lloc.
A començaments dels 70 van ser construïdes més vivendes a Buenos Aires, un total de 616, que conformarien l’extensió total del barri. A l’entorn del dels habitatges es va preveure la insta·lació d’un seguit de serveis i instal·lacions públiques que van des del Pavelló Esportiu a les instal·lacions de l’Hospital, passant pels instituts d’ensenyament secundari i la llar d’avis, juntament amb diverses escoles de primària.