L'Ajuntament de Martorell firma un conveni amb ACESA per rehabilitar el Castell de Sant Genís de Rocafort i el seu entorn

aMartorell.com
16/11/2010

Comparteix
castell de Sant Gen??s de Martorell

L'Ajuntament de Martorell ha signat un conveni de col·laboració amb Autopistas Concesionaria Española, SA (ACESA) per a l'ordenació i rehabilitació del Castell de Sant Genís de Rocafort i el seu entorn. Entre les millores previstes hi ha la millora de l’accés a peu, la rehabilitació del castell i la instal·lació de punts d’il·luminació per fer-lo visible. Aquesta actuació s’executarà com a contraprestació de l’ampliació de l’AP-7 i la implantació del peatge tancat que s’està executant a Martorell. El conveni signat inclou la totalitat de l’execució de les obres que tenen un cost previst de 455.287 euros, que són a càrrec d’ACESA.

L’edifici de tipus religiós va ser construït entre els segles X i XII, és d’estil romànic i catalogat com a bé cultural d’interès nacional. Es conserven les restes de l'església romànica, de mitjan segle XII. És de planta rectangular, obrada amb carreus de pedra local rogenca, molt ben escairada. Es conserva un arc toral ogival que fa pensar en una volta de canó apuntada, de tipologia romànica. La porta principal té dues arquivoltes, emmarcades per una senzilla imposta, i guardapols exterior ornat amb semiesferes. El timpà, llis, és centrat per un gravat amb una flor de sis pètals. Els Museus Vicenç Ros i l’Enrajolada Casa Museu Santacana, de Martorell, conserven capitells, sarcòfags i diversos elements esculpits procedents de Sant Genís. Del castell de Rocafort en resten escassos vestigis, amb prou feines algunes restes de muralla que ressegueixen el perfil de la roca.

Font: www.martorell.cat