Amb l'Associació col·labora:
Patricia Trabado Villarreal
Graduada en Terapia Ocupacional per l'Universitat Autònoma de Barcelona. Té formación en Integració Sensorial i d'altres tècniques per treballar amb nens amb TEA.
Amb la teràpia ocupacional treballarem diferents aspectes quotidians de la vida diària del nen/a als quals estan influint positiva i/o negativament en el seu comportament i productivitat al llarg del dia.
L'objectiu general de la teràpia és proporcionar estratègies per a un millor acompliment i autonomia en el seu dia a dia, mitjançant l'organització de les sensacions del propi cos i del medi ambient i així crear respostes en el nen que possibilitin la interacció entre cos i entorn. Tot això s'aconseguirà mitjançant la fomentació del màxim potencial en l'acompliment del nen.
Maite Villarmin
Terapeuta y profesora de Afaraxia
Me llamo Maite y soy mama de un niño especial, como tal sé muy bien cómo nos afecta esa situación de nuestros hijos, puede generarnos miedo,rabia,culpa,tristeza,ansiedad,tristeza,etc. cualquier emoción que se nos despierte es absolutamente normal.
A raíz del nacimiento de mi hijo he entendido lo importante que es poder vaciar esas emociones que pueden convertirse en una carga.
Es por ello que me he formado como terapeuta emocional y, aunque ayudo a cualquier persona que me lo pida, me gusta poder ayudar a mamas y a papas que estan en la misma situacion que yo estuve en su dia y que gracias a la terapia y a mi trabajo personal he superado y he podido aceptar desde el corazón y no desde la resignación,la realidad de mi hijo,sin miedo,ni culpa,ni tristeza ni ninguna otra emoción que pudiera aparecer.
La terapia puede ser grupal, grupos pequeños en los que a través de relajaciones y visualizaciones iremos conectando con esas emociones para poder liberarlas y compartir con el grupo, y/o puede ser individual donde el trabajo es más profundo, se realiza en camilla tambien con relajacion y visualizacion para llegar a esa emoción que nos está haciendo daño y poder liberarla.
Además en la terapia tratamos desequilibrios físicos ya que esas emociones no resueltas nos generan tensión,dolores de espalda,cervicales,de cabeza,problemas digestivos,etc. y al liberar la emoción el problema fisico tambien ira desapareciendo, por lo que nos encontraremos mejor a nivel físico y por supuesto a nivel emocional.
Maite Villarmin
Alba Ruiz Raventós. Col•legiada nº 21.348.
Llicenciada en Psicologia, Màster en Psicopatologia Clínica Infanto-Juvenil i habilitació en Psicologia General Sanitària per la Generalitat de Catalunya.
Treballo en diverses àrees de la psicologia infanto-juvenil, però en els últims anys he dedicat especial atenció a formar-me i treballar en els Trastorns de l’Espectre Autista. No sabria dir què, però quelcom em va lligar a aquest món i a les persones que l’envolten i ja no me n’he pogut deslligar. Intento dia a dia millorar la inclusió i la qualitat de vida de les persones amb TEA, així com amb qualsevol altra dificultat, i m’apassiona la meva feina.
La psicologia ajuda a les persones amb TEA a desenvolupar i mantenir habilitats que per a la resta ens són innates o bé aprenem amb el pas del temps sense ni tan sols adonar-nos-en; entendre les pròpies emocions i les dels altres, saber-se relacionar adequadament, no fer comentaris fora de lloc, explicar un acudit amb gràcia o entendre’l quan ens els expliquen… Tot això que per a nosaltres pot resultar tant fàcil suposa un repte diari per a qualsevol persona amb TEA. La meva tasca consisteix en donar-los les eines per superar aquests reptes.
|