Candidatura d’Unitat Popular de Martorell

 

Programa polític 2011 – 2015

programa_electoral_2011_2015.pdf

ÍNDEX

1. La Candidatura d'Unitat Popular de Martorell 

2. Radicalització de la democràcia, recuperació l'espai  públic i enfortiment del teixit associatiu 

3. Polítiques socials i atenció a les persones

4. EducacióEducació EducacióEducació

5. Model econòmic i justícia social: l’economia al servei dde les persones

6. Urbanisme i medi ambient. Reflexions i propostes sobre l’urbanisme i el dret a la ciutat a Martorell

7. Cultura

8. Les Tecnologies de la informació i comunicació (TIC)

 

 


 

A Martorell, com en molts indrets dels Països Catalans, tenim una Candidatura d'Unitat Popular, constituïda per gent provinent dels moviments socials i del teixit associatiu. Enguany hem decidit de tornar-nos a presentar a les eleccions municipals, perquè no és possible una transformació social sense participar de la política insitucional.

 

 

DEMOCRÀCIA PARTICIPATIVA: tot el poder per al poble

Cal construir espais de decisió real i de base comunitària per tal que la ciutadania sigui la protagonista en els processos de presa de decisions sobre tot allò que ens afecta.

 

 

CULTURA: ser o no ser

La cultura i l'educació són elements clau per a bastir un model de societat integradora, cohesionada i solidària; un mitjà i un medi de relació, de participació i reflexió comunes que ha de permetre reconèixer-nos individualment com a persones i col·lectivament com a martorellencs i martorellenques, com a catalans i catalanes.

 

 

DINAMITZACIÓ DEL TEIXIT ASSOCIATIU: poble actiu, poble viu

 Creiem en una forta xarxa social d'arrel popular com a principal garantia d’un Martorell viu, dinàmic i participatiu. Cal acabar amb la relació asimètrica entre l'Ajuntament i el teixit associatiu i recolzar i fer visibles les entitats i associacions, tot implicant la gent no associada mitjançant projectes que responguin a necessitats reals.

 

 

ECONOMIA I TREBALL: el capitalisme és la crisi

 Davant d'una nova crisi econòmica propiciada pels criteris neoliberals de creixement continu, l'especulació financera i el lliure mercat, les mesures per a superar-la han estat una retallada de drets socials i laborals. Un cop més, la ciutadania paga la irresponsabilitat de les elits dirigents. Tornem a l'economia productiva, l' única que garanteix la creació de riquesa i estabilitat social; i sobretot  aprofundim en la redistribució de béns i serveis que són producte del treball de la majoria social: les classes populars i treballadores.

 

 

URBANISME I HABITATGE: les arrels no creixen del ciment

 La defensa del dret a l’habitatge requereix un urbanisme sostenible; els espais i equipaments han de ser públics i han d'acompanyar el desenvolupament i la convivència. Ens oposem a la construcció irracional per a satisfer els interessos econòmics de promotores constructores i banquers. Les polítiques d’habitatge han d’estar al servei del poble, han de ser participatives i curoses amb l'entorn: els espais verds, fluvials, forestals i agrícoles del municipi mereixen respecte i protecció.

 

 

TIC: eines del present

 Incentivem l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), per tal de garantir l'accés a la informació de tota la ciutadania, promovent així la implicació d'aquesta en les decisions col·lectives.

 

 

EDUCACIÓ: cultura, coneixement i consciència

 El dret a l'educació és un dret fonamental i universal que implica diferents àmbits personals i socials. Entenem l'educació com un procés continu i apostem per una pedagogia activa, per l’aprenentage acadèmic i vivencial que formi persones amb criteri propi i com a membres de la societat, conscients del medi en què viuen. Apostem per un ensenyament públic i de qualitat, responsabilitat de totes les administracions.

 

POLITIQUES SOCIALS, Tothom sumem a Martorell
Escollim el Martorell dels drets socials. Cerquem, entre tots i totes, solucions transformatives; és a dir, programes universals de benestar social, tributació progressiva, polítiques macroeconòmiques per a la creació de condicions de plena ocupació, un sector públic sòlid, una proporció significativa de propietat pública o col•lectiva i una presa de decisions democràtica de les prioritats socioeconòmiques bàsiques Encaminem-nos cap una política que concebi les persones com subjectes actius de dret i no com a simples receptors passius de serveis
 

ARA ÉS L'HORA DE LES PROPOSTES


Impuls i recolzament des de l’Ajuntament de dinàmiques participatives per a conèixer les necessitats reals de les associacions i les persones.

Dinamització del teixit associatiu i promoció de l'autoorganització ciutadana.

Democratització de la cultura i l'oci i socialització dels espais públics en favor de la comunitat.

Aconseguir un compromís institucional amb el dret a l’autodeterminació dels Països Catalans.

Potenciació de la implicació dels centres escolars en les dinàmiques socials i culturals. Obertura dels patis de les escoles als barris i a la formació de persones adultes.

Acabar amb les mesures neoliberals que continuen atemptant contra les classes populars, entenent que la mobilització és l'eina que tenim per a fer valdre els nostres drets davant les retallades en salut, ensenyament, polítiques socials i laborals.

Impuls de dinàmiques d’intercanvi no monetari com el Banc del temps o mercats del troc.

Redacció participativa i transparent dels pressupostos municipals. Gestió pública dels serveis i institucions municipals: ni una privatització més.

Rebaixa dels sous dels càrrecs electes.

Foment de l'ocupació de qualitat.

Foment del petit comerç, de l’emprenedoria i del cooperativisme.

Aconseguir un Martorell lliure d’ETT i de precarietat: la borsa de treball municipal ha de ser una realitat eficaç.

Dotació d’eines i avantatges a la borsa d’habitatge, potenciant-ne el caràcter social.

Penalització de la possessió d’habitatges buits i rehabilitació.

Difusió i recolzament d’experiències alternatives en matèria d’habitatge com la masoveria urbana, les cooperatives o el sostre cívic.

Acabar amb la construcció a la Sínia i a l’Horta de la Vila i a la canalització amb ciment del riu Anoia.

La mobilitat al municipi ha d’estar garantida: potenciació dels camins escolars i el carril bici i replantejament de la ruta del bus urbà.

Aposta decidida per l’eficiència i l’autogestió energètica.

Creació d'una comissió de festes participativa.

Potenciació la cultura martorellenca, l’autoestima i el valor per les produccions culturals pròpies, recuperant els equipaments i edificis històrics per a posar-los al servei de la ciutadania com a espais culturals vius, de creació de la identitat del poble català i martorellenc.

Impulsar la creació de casals de joves autogestionats, com a punt de trobada, de lleure i d'informació juvenil.

Assegurar l’accés i l’aprofitament de les instal•lacions i activitats esportives municipals, amb igualtat de condicions per a totes les persones.

Creació d'una xarxa municipal d'internet sense fils i accés a les tecnologies de la informació.

Reobertura del PIJ (Punt d’informació juvenil) i potenciar els seus serveis (PIDCES, salut, habitatge, formació , oci i cultura i mobilitat)

Creació d’un punt d’acollida municipal, que doni resposta a les necessitats de tota aquella persona nova al municipi.

 

 

 

Juny2024

DlDmDcDjDvDsDg
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell