Iniciativa per Catalunya Verds

Pàgina principal >> Les Noticies >> ICV-EUiA de Martorell agraeix el suport rebut
Les nostres noticies

ICV-EUiA de Martorell agraeix el suport rebut

11/03/2008

“Apostarem per fer un pol d’esquerres al Congrés”

El diputat electe d’ICV-EUiA lamenta que per només “uns centenars de vots” la coalició s’hagi quedat a les portes d’un segon diputat

El diputat electe d’ICV-EUiA al Congrés, Joan Herrera, ha lamentat que la coalició s’hagi quedat a les portes d’un segon diputat per només “uns centenars de vots” i ha assegurat que treballarà perquè hi hagi un pol d’esquerres a la Cambra Baixa per evitar “el bipartidisme que dretanitza les polítiques” i per assegurar la influència catalanista, d’esquerres i ecologista a Madrid.

Herrera ha felicitat el PSOE pels resultats tot i que ha lamentat que a Catalunya “la gent no hagi optat pels ideals, sinó per aturar la dreta”. En aquest sentit, ha assegurat que la coalició ha patit la bipolarització –una polarització superior a les eleccions del 1982, segons Herrera- i el vot útil en favor del PSC, tot i que ha subratllat que ICV-EUiA no ha rebut “vot de càstig”. Herrera també ha subratllat que dels partits minoritaris només ICV-EUiA, conjuntament amb CiU i BNG, hagi baixat menys en número de vots.

“Nosaltres volíem derrotar la dreta per obligar el PSOE a girar cap a l’esquerra”, s’ha lamentat Herrera, que ha assenyalat que amb aquest “escenari de polarització i de campanya de blancs i negres” ICV-EUiA no ha pogut introduir els matisos.

Herrera, que ha valorat com a “bona notícia” l’alta participació, s’ha felicitat perquè el PP estigui quatre anys més a l’oposició i ha emplaçat Zapatero a complir amb Catalunya després que hagi estat gràcies a Catalunya que ha crescut electoralment. El diputat ecosocialista ha promès continuar treballant a Madrid “per les idees d’esquerres, pel catalanisme i per marcar l’agenda medioambiental”.

De la seva banda, el president d’ICV i conseller, Joan Saura, que ha qualificat d’”excel.lent” la campanya de la coalició, ha assegurat que s’ha produït “el vot de la por” i ha afegit que el PP “ha pagat els atacs a Catalunya” durant aquesta legislatura. “Ara sí que no hi ha excuses per no desenvolupar l’Estatut”, ha afirmat Saura, que ha esmentat entre les prioritats la transferència de Rodalies, la gestió dels aeroports i el finançament.

 [Veure 3 comentaris]

[ Fer comentari ]

Victor
11/03/2008
23:59

He votat socialista, però també aposto perquè, en la mesura del possible, l'esquerra voti junta al Congrés. Tal i com també prefereixo el Govern d'Entesa a la Generalitat abans que pactar amb la dreta.

Ànims
12/03/2008
09:55

Entre el vot útil, i les persones que han optat per abstenir-se per ser les eleccions espanyoles, us heu quedat a un pas de repetir resultats, però encara que el vot hagi estat tan decantat, heu de seguir endavant

Roobinjut
12/03/2008
10:13

He votat per que NO tornés la dreta rancia a controlar tot l'estat espanyol. Jo soc com molts que, pot-ser, ens arrepentirem del vot encaminat a una força politica concreta. La soberbia és molt dolenta. El meu vot era per vosaltres per qué sou els millors, amb les idees clares i més propers al poble; però a última hora vaig canviar la papereta. Sapgreu !!

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 52.70.240.171  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Agost2024

DlDmDcDjDvDsDg
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829303101
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell