Les nostres noticies

La Cultura del "totxo"

20/03/2008
En el passat ple de 17 de març de 2.008 vàrem assistir a un fet insòlit consistent en la presentació per urgència i en l'últim moment, dels tràmits inicials per a la modificació del pla urbanístic de Martorell del futur barri de la SINIA.

És un pla que afecta a tot el poble de Martorell i es fa sense estudis previs, sense el consens de la resta dels grups polítics del poble, de la ciutadania, ni entitats municipals, que potser sí que haurien d'opinar sobre un projecte de tanta transcendència per a tota la població.

En la nostra opinió per a desenvolupar un pla d'aquestes dimensions, caldria fer alguns estudis previs, com un estudi sobre les necessitats reals de la població. Entre d'altres, per aquest efecte es va crear l'oficina municipal del habitatge, i ens agradaria saber si s'ha acudit a ella o si ella ha emès algun estudi referent a això, a més s'està desenvolupant un estudi sobre el tema des de l'any passat.

Un altre dels treballs previs a realitzar és un estudi sobre la mobilitat: no n'hi ha prou amb dir que als propietaris dels nous habitatges se'ls obligarà a comprar dues places de pàrquing. Siguem realistes, un moviment com el què es proposa implica molt més fluxe de tràfic interior per a un poble ja molt col·lapsat de vehicles privats (solament cal mirar la Rambla de les Bóbiles a qualsevol hora de dia).

Quant a l'”habitabilitat” de la nova zona hi ha massa coses a l'aire en el projecte actual, ja que no es garanteixen tots els serveis que tota aquesta nova població necessitaria, cosa que s'hauria de tenir més en compte. A més el projecte té l'atenuant que en la mateixa zona s'està treballant l'aprovació per la Generalitat de Catalunya d'una Àrea Residencial Estratègica (ARE), en la què s'hi podran construir més de 800 habitatges (el 50% d'ells de Protecció Oficial), el nou hospital i nous serveis, pel que, en cas de no fer tots els passos previs necessaris per a un projecte de tal magnitud, es podria arribar a una situació contrària a la desitjada només pel fet de “penjar-se medalles”. En altres localitats s'han aprofitat les ARE per a construir en llocs on estava previst altre tipus de construccions.

Mentre que en l'actual projecte es dedica un 30% a habitatge social, en les Llauris és un 50%, a més de totes les ajudes i recursos que dedica la Generalitat.

S'ha estudiat amb seriositat i rigor per part de l'Ajuntament aquesta possibilitat? No estem d'acord que s'utilitzin temes tan importants per a tot el poble electoralment i per a donar claus de pisos, pensem en la població i en les seves necessitats. Per tenir majoria absoluta, no hauria de ser suficient per a portar a terme un projecte en el qual es veu afectada molta població.

Les dones i els homes d'ICV Martorell creiem en la participació ciutadana, a diferència d'uns altres que han demostrat sobradament que no, i la seguirem defensant. Per aquest motiu ens posem a la disposició (tant en el nostre local de Pep Ventura com en el email martorell@iniciativa.cat) de tota la ciutadania que vulgui expressar la seva opinió o conèixer de primera mà el projecte presentat a l'Ajuntament. Així mateix, pròximament convocarem a les associacions de veïns i altres entitats a una reunió per a explicar-los el projecte i conèixer què en pensen al respecte.

 [Veure 3 comentaris]

[ Fer comentari ]

veí de Martorell
20/03/2008
09:23

Molt encertat el comunicat. L'actual equip de govern actua amb prepotència i sense comptar amb ningú.

Ramon
20/03/2008
16:17

bé, s'elimina vivenda unifamiliar, estesa, i més elitista, i es canvia per més vivenda social. No és el que demana iniciativa? Ara bé, tinc un sentiment contraposat: més martorell massificat, de baixa qualitat i ciutat dormitori. Quina llàstima.

veïna del Torrents
23/03/2008
02:43

NOMÉS DEMANEM QUE EL GOVERN DEL SENYOR ESTEVE ACTUI PENSANT EN ELS BARRIS QUE ES VEURÀN DIRECTAMENT AFECTATS. ESTIC TOTALMENT D'ACORD AMB LA POSICIÓ DELS VERDS DE DEMANAR MÉS CALMA A L'HORA DE REALITZAR EL PROJECTE. SENYOR REGIDOR D'URBANISME, NO FACI DEMAGÒGIA I ESCOLTI, QUE JA ELS VA BE!

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 3.224.220.101  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Juny2024

DlDmDcDjDvDsDg
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell