Iniciativa per Catalunya Verds

Pàgina principal >> Les Noticies >> Dones amb Iniciativa lamenta que hi hagi un total de 170 dones cridades a declarar per haver-se autoinculpat d?haver abortat
Les nostres noticies

Dones amb Iniciativa lamenta que hi hagi un total de 170 dones cridades a declarar per haver-se autoinculpat d?haver abortat

31/03/2008
Mercè Claramunt: “Es fa més evident que mai una nova llei que reconegui l’avortament lliure i gratuït a l’Estat Espanyol”


La presidenta de Dones amb Iniciativa, l’organització feminista vinculada a ICV, Mercè Claramunt, ha reiterat avui que “és més evident que mai la necessitat d’una nova llei que reconegui l’avortament lliure i gratuït a l’Estat Espanyol” després que s’ha sabut que 170 dones de Tarragona que es van autoinculpar han estat cridades a declarar en qualitat de testimonis. “Aquest fet ratifica que a Espanya encara és un delicte avortar si no és sota tres supòsits. A nivell europeu només el Regne Unit, Finlàndia, Polònia, Irlanda i Espanya no tenen una llei de plaços”, ha denunciat Claramunt.
De la mateixa manera, Claramunt ha explicat que la interrupció voluntària de l’embaràs està despenalitzada en la majoria dels països de la Unió Europea com Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, França, Portugal, Grècia, Bulgària, Eslovàquia, Estònia, Letònia, Lituània, Hongria o la República Txeca. Holanda és el país europeu que té la llei menys restrictiva i té, en canvi, la taxa d’avortament voluntari més baixa d’Europa.

En aquest sentit, la presidenta de Dones amb Iniciativa ha recordat que la setmana passada el Comitè d’Igualtat del Consell d’Europa va aprovar un informe que recollia que l’avortament és un dret, que s’ha de respectar la llibertat de decidir sobre el seu propi cos, i que els governs han de garantir que la interrupció voluntària de l’embaràs sigui una pràctica segura i accessible. “Esperem que en la propera legislatura el PSOE prengui nota i els drets de les dones siguin realment una qüestió d’Estat“, ha sentenciat Claramunt.
 
La presidenta de Dones ha afirmat que “no deixarem de ser bel·ligerants amb els sectors de la dreta més reaccionària i fonamentalista que tracta a les dones com a delinqüents per culpa d’una llei que és ambigua”. “No volem una modificació de l’actual llei sinó una nova llei que integri l’educació sexual en l’educació obligatòria tot reconeixent les necessitats específiques dels homes i les dones joves en quant a l’educació sexual o la cobertura sanitària dels anticonceptius tan masculins com femenins com a instruments principals de prevenció”, ha afegit.
 
Avui dilluns, el president d’ICV del Camp de Tarragona, Lluís Balart, també ha estat cridat als Jutjats de Tarragona en qualitat de testimoni per haver-se autoinculpat d’haver acompanyat una dona a avortar.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.1  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Setembre2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829303101
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30010203040506
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell