Dins els actes de les Jornades Europees del Patrimoni, el diumenge 27 al migdia va tenir lloc a Santa Margarida la presentació dels treballs de museització d'una part del jaciment arqueològic i de l'exposició del Centre d'Interpretació de Santa Margarida, a l'espai Jaume Amat, instal·lat a la mateixa masia de Santa Margarida.
Simultàniament i pels més menuts es va realitzar un taller d'orfebreria medieval que va ser molt ben acollit.
Amb la consolidació de les restes arqueològiques, que en un futur s'acompanyarà amb una retolació explicativa, i la posta en marxa de l'exposició del centre d'interpretació el Centre d'Estudis Martorellencs endega una nova etapa que ha de permetre potenciar la difusió sobre aquest important patrimoni arqueològic que ens permet resseguir amb deteniment un procés històric que té els seus inicis al segle IV. Santa Margarida és un dels pocs jaciments arqueològics en estudi actualment que a Catalunya permeten conèixer aquests períodes històrics sovint qualificats erròniament de foscos.
A partir d'ara el CEM anirà posant en marxa diverses propostes de difusió. Per a concertar visites cal adreçar-se a l'àrea de difusió dels museus de Martorell a l'Enrajolada, trucant al 93 775 07 95, o be al Centre d'Estudis Martorellencs a l'adreça de correu electrònic cem@medievalweb.org.
L'acte va comptar amb la presència de prop d'una setantena de persones i va estar presentat per la presidenta i el vicepresident del CEM, Rosario Navarro i Alfred Mauri.
Els treballs de consilidació han estat finançats pel Departament de Cultura de la Generalitat, l'Ajuntament de Martorell i el propi CEM. El muntatge de l'exposició del Centre d'Interpretació ha estat desenvolupat pel CEM amb la col·laboració dels participants en la campanya d'excavacions i dels membres de l'equip de recerca.