ICV-EUiA de Martorell agraeix el suport rebut

 [Veure 3 comentaris]
11/03/2008

“Apostarem per fer un pol d’esquerres al Congrés”

El diputat electe d’ICV-EUiA lamenta que per només “uns centenars de vots” la coalició s’hagi quedat a les portes d’un segon diputat

El diputat electe d’ICV-EUiA al Congrés, Joan Herrera, ha lamentat que la coalició s’hagi quedat a les portes d’un segon diputat per només “uns centenars de vots” i ha assegurat que treballarà perquè hi hagi un pol d’esquerres a la Cambra Baixa per evitar “el bipartidisme que dretanitza les polítiques” i per assegurar la influència catalanista, d’esquerres i ecologista a Madrid.

Herrera ha felicitat el PSOE pels resultats tot i que ha lamentat que a Catalunya “la gent no hagi optat pels ideals, sinó per aturar la dreta”. En aquest sentit, ha assegurat que la coalició ha patit la bipolarització –una polarització superior a les eleccions del 1982, segons Herrera- i el vot útil en favor del PSC, tot i que ha subratllat que ICV-EUiA no ha rebut “vot de càstig”. Herrera també ha subratllat que dels partits minoritaris només ICV-EUiA, conjuntament amb CiU i BNG, hagi baixat menys en número de vots.

“Nosaltres volíem derrotar la dreta per obligar el PSOE a girar cap a l’esquerra”, s’ha lamentat Herrera, que ha assenyalat que amb aquest “escenari de polarització i de campanya de blancs i negres” ICV-EUiA no ha pogut introduir els matisos.

Herrera, que ha valorat com a “bona notícia” l’alta participació, s’ha felicitat perquè el PP estigui quatre anys més a l’oposició i ha emplaçat Zapatero a complir amb Catalunya després que hagi estat gràcies a Catalunya que ha crescut electoralment. El diputat ecosocialista ha promès continuar treballant a Madrid “per les idees d’esquerres, pel catalanisme i per marcar l’agenda medioambiental”.

De la seva banda, el president d’ICV i conseller, Joan Saura, que ha qualificat d’”excel.lent” la campanya de la coalició, ha assegurat que s’ha produït “el vot de la por” i ha afegit que el PP “ha pagat els atacs a Catalunya” durant aquesta legislatura. “Ara sí que no hi ha excuses per no desenvolupar l’Estatut”, ha afirmat Saura, que ha esmentat entre les prioritats la transferència de Rodalies, la gestió dels aeroports i el finançament.