Els Amics del Ferrocarril de Martorell som una associació sense afany de lucre, que neix amb la finalitat d'agrupar els afeccionats i amics del ferrocarril en tots els aspectes, sigui quin sigui el seu interès pel ferrocarril.

 

Aquesta afició permet acostar-s'hi des de moltes vessants, per la qual cosa tenim socis interessats en diferents aspectes relatius al Ferrocarril:        

  1. Fotografia ferroviària.
  2. Modelisme en miniatura.
  3. Modelisme tripulat.
  4. Simulació virtual de xarxes ferroviàries.
  5. Viatge en ferrocarril.
  6. Coleccionisme. 

 

Fotografia ferroviària:

En totes les vessants del ferrocarril hi ha associada la fotogràfia, ja sigui en viatges, commemoracions, trobades de mòduls, etc.

Desde el punt de vista històric trobem les fotogràfies antigues que ens ajuden a entendre el nostre passat, que junt amb exposicions, estudis i llibres formen la història del ferrocarril i per tant la nostre història ja que el ferrocarril va ser un dels detonants de la revolució industrial i per tant de la forma de viure que tenim avui dia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tren de Reis a Abrera 5-1-08 Foto: Albert Maestre

 

Modelisme en miniatura:

Una de les bases de les associacions d'Amics del Ferrocarril de les nostres terres ha estat i será el modelisme.

La gran majoria d'aficionats s'endinsen en el món del nostre tipus d'entitats mitjançant el modelisme. Es pot dir que el tren en miniatura és l'embirió que possibilita que es bagin coneixent les diverses vessants que componen la nostra afició i que la gent s'interessi per les associacions d'Amics del Ferrocarril.

 

 

 EL 1 i 2 de juliol de 2006 es va celebrar a Martorell la primera trobada de mòduls Ho i N a Ca n'Oliveras.

El 2018 organitzem la 7ª trobada amb el nom de Martotren assolint un notable increment en el nombre de maquetes exposades, expositors, mercat d'ocasió, cursets de modelisme, etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modelisme tripulat: 

La nostre entitat té un circuit de 5 pozades portàtil (ocupa uns 15 metres per 30), una locomotora elèctrica, un vagó carboner (pel maquinista) i 3 vagons de pasatgers on poden pujar petits i grans.

A l'abril, per Sant Jordi, muntem el circuit en diumenge a davant del Centre Cultural de Martorell, a part d'altres ocasions allà on ens lloguen el muntatge i explotació del nostre "trenet" de 5 polzades.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El circuit de 5 polzades muntat a la Plaça de les Cultures. (Abril del 2006)

Simulació virtual de xarxes ferroviàries:

 Amb nomès un ordinador podem simular tota una xarxa ferrviària gràcies als diferents programes de simulació, com el Microsoft Train Simulator i recrear l'ambient, l'època i la Companyia que més ens agradi.

Viatges en ferrocarril:

Els Amics del Ferrocarril de Martorell organitzen viatges commemoratius amb material històric per celebrar les efemèrides de les línies de ferrocarril de Martorell i a més es fan viatges per conèixer diferents llocs relacionats amb el ferrocarril.

Coleccionisme:

El món del ferrocarril té multiples objectes per a poder ser coleccionats, ja sigui reproduccions en miniatura de locomotores i vagons o d'altres com peces històriques (fanals, eines, gorres...) bitllets  moneda, medalles....

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell