Projecte "ENTRE VEÏNS" de parelles llingüístiques

 [Veure 4 comentaris]
19/12/2009

Com associació de veïns creiem una bona manera de promoure la bona convivència entre veïns és a través de la llengua, es a dir, del Català. Producte d'això s'ha dissenyat el projecte "ENTRE VEÏNS" amb el qual es vol implementar un intercanvi entre aquells veïns que volen llançar-se a parlar i aprendre català en un context real i relaxat i el veïns que el parlem habitualment.

A més, aquest intercanvi personal pot proporcionar una oportunitat per a compartir la seva experiència de vida, gaudir d’activitats conjuntes i apropar als individues i les seves cultures.

Amb aquests objectius es constituïxen parelles lingüístiques entre un voluntari catalanoparlant del barri de Can Carreres i una persona que vulgui aprendre i parlar català, amb el recolzament de l’AAVV i les dinamitzadores del projecte XARXEM!

Aquestes parelles és formessin per afinitats i disposició d'horaris, però seran el integrants de cada parella ells que cordaran els llocs, horaris i temps de reunió ajustant la participació a la disponibilitat de cada voluntari (creiem que és important dedicar con a mínim una hora cada dos setmanes). Una vegada al mes s’oferirà a les persones participants un espai comú perquè puguin desenvolupar les activitat conjuntes.

El projecte està en la seva etapa inicial i ja s’han conformat una par de parelles, però moltes veïns nouvinguts interessats estan esperant per la seva parella catalanoparlant.

Que pots fer tu com veí del barri Can Carreras o de Martorell? Com soci de l’AAVV com veí del barri o de Martorell pots ser voluntari i destinar una molt petita part del teu temps a conversar en català amb persones interessades a adquirir fluïdesa, perdre la vergonya i conèixer altres persones.

Si ets catalanoparlant pots fer-te parella lingüística d'algú que desitja aprendre o practicar el seu Català; si el que desitges és aprendre o practicar el teu català pots fer-te company lingüístic d’algú que desitja ensenyar Català.


Si vols participar en aquest projecte pots inscriure't ara mateix o al local de l’AAVV el dimarts i Dijous de 18h:00 a 20h:00.