Associació de Veïns Can Carreras

Pàgina principal >> Les Noticies >> L'AAVV de Can Carreres es vincula al projecte XARXEM!
Les nostres noticies

L'AAVV de Can Carreres es vincula al projecte XARXEM!

15/06/2009

 

L'AAVV de Can Carreres ha signat un conveni amb l'Ajuntament de Martorell per a participar en el projecte XARXEM de "Dinamització del teixit associatiu de Martorell en matèria de diversitat".

Aquest projecte es dur a terme des de el SAI (Servei d'Atenció a l'Immigrant) i GATS (Grups Associats pel Treball Sociocultural) amb la participació de diferents agents socials de Martorel (juntes d'associacions de veïns, entitas del barri, ciutadans nouvinguts, ciutadans autòctons, entitas de persones nouvigudes, etc.), mitjançant una subvenció atorgada per la Secretaria per la Immigració de la Generalitat de Catalunya.

 

Els objectius del projecte son:

- Donar eines que situïn a la persona nouvinguda en l seva arribada a Martorell i que potenciïn la seva autonomía social.

- Crear espais de trobada i intercanvi social i cultural entre la ciutadania que fomentin la convivencia basada en el respecte, el coneixement i el reconeixement mutu.

- Facilitar el coneixement del català i de la cultura catalana autòctona com a elements potenciadors de la integració social.

- Potenciar la inclusió social dels nouvinguts al teixit associatiu dels barris i a través de les entitats de nouvinguts.

- Promoure accions que enforteixin la cohesió social.

- Donar suport a les entitats que col·laboran en el projecte.

Els objectius operatius del projecte son:

 - Es treballarà conjuntament per consolidar la Xarxa Associativa de Martorell.

- Es treballaran les necessitats pròpies de cada entitat i la seva relación amb la Xarxa.

- Es fomentarà el coneixement i la col·laboración amb totes les entitats.

- Es promourà la creació d'una Taula de Convivència.

 

Amb tota la informació recollida es realitzará un informe sobre les possibles línies d'actuació que es poden prendre, aquesta informació serà retornas a totos els participans.

A partir d'aquesta diagnosi es podrà disenyar accions concensuades amb tota la població i el SAI a través de la Taula de Convivència (en la que participarà un membre de la Junta de l'AAVV de Can Carreras), en la qual s'establirà una xarxa de treball entre els diferents col·lectius referents per el projecte, y que pugui ser un pont de diàleg i reflexió entre els diferents col·lectius que hi participen i qué fins i tot pogués desenvolupar activitats pròpies, esdeveniment motor de futures iniciatives de caire comunitari.

Aquest projecte implica una gran tasca de contacte directe i de carrer amb tots els agents implicats per tal de captar d'una banda, la situació dels nouvinguts al barri i aquells aspectes que dificulten la seva integració i, de altra, veure quina és la percepció dels nouvinguts al barri per part de la població autòctona.

A tr evés del treball amb juntai els membres de l'associació de veïns, amb les associacions de persones immigrades al barri i amb les persones del barri no associades, siguin nouvingudes o no, es plantejaran actuacions que ajudin els objectius plantejats.

 

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 3.224.220.101  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Maig2024

DlDmDcDjDvDsDg
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell