Centre Social La Vila

Pàgina principal >> Les Noticies >> Concentració "Llibertat vaguistes detingudes i empresonades!"
Les nostres noticies
vaguistes

Concentració "Llibertat vaguistes detingudes i empresonades!"

20/04/2012

 

DIVENDRES 20 D'ABRIL - 19:30H PLAÇA DE LA VILA (MARTORELL)

CONCENTRACIÓ "LLIBERTAT VAGUISTES DETINGUDES I EMPRESONADES!" (3 persones segueixen empresonades i el dijous han detingut 6 persones)

LA REPRESSIÓ NO ENS ATURARÀ!


Convoquen: Esquerra Independentista de Martorell (CUP Martorell i Centre Social La Vila)


(Info extreta de la Directa:)

Els mossos d'esquadra han detingut sis vaguistes del 29 de març al llarg de dijous, als barris barcelonins de Sants -tres persones- i Sant Andreu -una persona-, i a la ciutat de Tarragona -dues persones més. Les persones detingudes ja han estat traslladades a les comissaries de Les Corts a Barcelona, on s'hi van aplegar prop d'un centenar de persones com a mostra de suport i a la de Camp Clar a Tarragona. La protesta de Barcelona va acabar amb més d'una trentena de manifestants encerclades, retingudes i identificades.

En un primer instant, l'operatiu -que ha començat abans del migdia- s'ha produit sota el silenci de mossos i mitjans. Tanmateix, una de les detencions ha aixecat la llebre i de seguida les xarxes socials se n'han fet ressò. Mossos, tot i que reconeixia l'existència de l'operatiu, no ha informat del nombre de detinguts. Les detingudes passaran a disposició judicial dissabte al matí, on prestaran declaració davant del jutjat d'instrucció 7. A aquestes operacions cal sumar-hi quatre que es van produir abans d'ahir al Camp del Túria, i tretze efectuades avui per la policia espanyola a Pamplona, al País Basc, set de les quals contra persones menors d'edat. 

Mostres de solidaritat

L'anunci de les detencions ha activat de seguida els moviments solidaris de Barcelona i els missatges de suport des de les xarxes, que s'han canalitzat a través de l'etiqueta #DretsenPerill. El cap de setmana estarà ple de mobilitzacions en solidaritat amb les persones detingudes. Dissabte, a les 11h, hi ha convocada una concentració a la Ciutat de la Justícia i diumenge, a les 18h, una manifestació que partirà de la Plaça Catalunya de Barcelona. A Tarragona, les convocatòries de solidaritat són per demà: a les 9h, als jutjats, i a les 20h, a la Plaça de la Font. A les 20h també hi ha convocada una concentració solidària davant l'ajuntament de Girona. 

Acusacions dels mossos

L'àrea de comunicació de la policia ha remès un comunicat de premsa on informa dels fets pels quals han estat detinguts els vaguistes. En el cas de C.F., L.M i P.M els relacionen amb la "crema d’una cafeteria del centre de Barcelona i amb les importants destrosses ocasionades en un centre comercial de Plaça Catalunya" i els denuncia per "delictes d'incendi, desordres públics i danys i el delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques". A E.C. el relacionen amb "actes vandàlics en el decurs dels quals es van produir importants destrosses en un centre comercial de Plaça Catalunya" i el denuncien per "delictes d’incendi, coaccions i desordres públics". Pel que fa als tarragonins detinguts, la policia explica en una nota de premsa "els actes vandàlics produïts en diversos punts de la ciutat, al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili i a la seu del Partit Popular de Catalunya". A R.M el denuncien per "danys, desordres públics i coaccions" i a J.M. per "danys, desordres públics, coaccions i contra la seguretat del trànsit". La policia catalana no descarta més detencions fruit de les indagacions policials. 

Tres manifestants encara empresonats

Cal recordar que arran de la vaga general (aquí el balanç repressiu) dos estudiants de la Universitat de Barcelona i militants de l'Associació d'Estudiants Progressistes i un veí del barri del Clot encara estan en presó preventiva (aquí els motius), per haver participat dels talls de trànsit del matí. Des d'aleshores, s'han fet múltiples mobilitzacions per exigir la seva posada en llibertat, i per exigir respecte als drets civils (Dues mil persones a Barcelona el 14 d'abril).

Font: http://www.setmanaridirecta.info/noticia/els-mossos-desquadra-comencen-d...

 

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.2  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell