Òmnium Cultural (Secció Martorell)

Pàgina principal >> Les Noticies >> Presentació lluïda d’Òmnium Cultural a Martorell
Les nostres noticies
Presentacio Omnium a Martorell

Presentació lluïda d’Òmnium Cultural a Martorell

09/05/2012

El passat dissabte dia 5 de maig a les 8 del vespre va tenir lloc a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural la presentació de la secció local martorellenca d’Òmnium Cultural. Aquesta secció s’encabeix dintre de la delegació del Baix Llobregat, que depèn de la seu nacional.

L’acte va comptar amb l’assistència de més de 200 persones i de diverses autoritats. S’hi van poder veure regidors i integrants de diverses llistes polítiques de l’espectre catalanista, així com membres destacats de la societat civil martorellenca.

L’acte va engegar amb la actuació de dues ballarines de l’Espai de Dansa, que van col•locar a la part davantera de l’escenari unes lletres de suro amb la paraula ÒMNIUM. Tot seguit va prendre la paraula Jordi Gibert, un dels caps visibles de la secció. Gibert va posar de relleu la dificultat dels temps que travessem, tant econòmics com en el terreny nacional, i va advocar perquè Òmnium donés gruix a les diverses apostes que en el marc local treballessin per la llengua, la cultura i el país.

Muriel Casals, presidenta d’Òmnium, va ser la següent a dirigir-se a l’auditori. Casals es va congratular de l’arrencada d’aquesta nova secció local i va subratllar que l’entitat no fa política, sinó que és societat civil. Ara bé, que farà el paper que li toca com a tal: estar al costat dels polítics per defensar la llengua, la cultura i el país.

A continuació es va projectar un audiovisual que barrejava imatges de Martorell, d’abans i d’ara, acompanyat de la música del “País Petit” de Lluís Llach. Les instantànies procedien dels arxius de cal Porta i de l’Ajuntament.

Salvador Esteve, alcalde de Martorell i president de la Diputació de Barcelona, va tancar el torn de les intervencions. Esteve va començar recordant que ell és soci d’Òmnium des de fa quatre dècades i va matisar les paraules de Jordi Gibert tot remarcant que hi ha hagut èpoques més dures que la present. Esteve es va refermar novament en el seu credo pujolista i va citar l’expresident per suggerir que Catalunya només té una alternativa a la residualitat política i econòmica. Finalment, va mostrar la seva disposició a donar suport a l’entitat no només des de l’àmbit de l’alcaldia, sinó també a través de la Diputació de Barcelona.

Van prendre el relleu Isidre Delgado a la trompeta i Xavier Pagés al piano, que van interpretar dues peces per a l’ocasió. Un dels moments àlgids del vespre va ser precisament quan aquest últim, amb acompanyament del teclat, va recitar el poema de Vicent Andrés Estellés “Assumiràs la veu d’un poble”. A continuació, la coral Ars Nova va cantar una sardana i l’himne nacional, que el públic va cantar dempeus.

Segons l’organització, diverses persones es van mostrar interessades al final de l’acte per donar-se d’alta a l’entitat, que a Martorell ha passat de comptar amb uns 40 membres a tenir-ne prop de 70. Val a dir que aquest fenomen és general a tot el país arran del procés de les consultes sobre la independència i, sobretot, de l’èxit organitzatiu de la manifestació del 10J de 2010 contra la sentència del Tribunal Constitucional que retallava l’Estatut de Catalunya. La presentació d’Òmnium Martorell es va cloure amb un pica-pica de coca i cava servit al vestíbul del Centre Cultural.

 

Les fotos són de la Montse Artiaga, Jordi Farré i Andreu González.
 

 

Més imatges

Presentacio Omnium a Martorell
Omnium Cultural, Martorell

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 47.128.20.157  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Maig2024

DlDmDcDjDvDsDg
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell