Òmnium Cultural (Secció Martorell)

Pàgina principal >> Les Noticies >> Prop de 300 persones surten al carrer per celebrar el primer aniversari d’Òmnium Cultural a Martorell
Les nostres noticies
Omnium Cultural Martorel - 1er aniversari

Prop de 300 persones surten al carrer per celebrar el primer aniversari d’Òmnium Cultural a Martorell

20/05/2013

La secció local d'Òmnium Cultural de Martorell va celebrar el proppassat dissabte 18 a la tarda el seu primer any de vida amb una festa a la Rambla de les Bòbiles. La celebració, que va començar a 2/4 de 6 de la tarda i va durar fins als volts de les 8 del vespre, va aplegar nombroses entitats culturals de la població.

El primer dels actes va ser una xocolatada que havia preparat l’Anna Mª Ureña. En acabat, van prendre el relleu els Geganters i Capgrossos de Martorell, els Grallers del Diable, els Bastoners de Martorell i la Secció Sardanista. Pel que fa a l’apartat musical el públic assistent va gaudir de les actuacions de Toni Largo i els Argonautes, el Grup de Dansa Pasd5 i una mostra de cant coral, així com versions musicals de Rusó Sala i Xavier Pagès. Aquest últim va cantar al piano “Papers inèdits”, amb lletra del poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés, i “Venim del nord, venim del sud”, de Lluís Llach.

Durant l’acte, es van succeir les pujades a l’escenari de diversos membres locals d’Òmnium per tal de llegir les deu claus principals per a la independència que s’expliquen amb més detall a ElClauer.cat. Josefina Lladó, Esteve Bou, Teresa Pardo, Paco Esteban, Concepció Massot, Llorenç Castelló, Jaume Verdiell, Pilar Urballa, Carles Muntaner i Teresa Badia va ser els encarregats d’oferir als assistents raons per a l’Estat propi de forma succinta.

Pel que fa a l’apartat més institucional, l’acte va comptar amb la intervenció del president d'Òmnium Cultural al Baix Llobregat que va felicitar els organitzadors per haver muntat una festa “transversal i ben travada”, amb una gran participació de les entitats arrelades al poble, i va emmarcar l’acte en el conjunt dels que s’estan portant a terme a tot el Baix per seguir caminant cap a l'Estat propi. “Estem immersos en un procés complex, però hem d'estendre el missatge com una taca d'oli per arribar als indecisos i que el dia de la consulta la majoria digui SÍ”. Pel que fa a Jordi Gibert, va ressaltar que el procés cap a l’Estat propi no té retorn i “ens portarà a viure en un país millor”. Gibert també va destacar que “més enllà dels motius sentimentals, a la comarca cada cop hi ha més gent convençuda que aquí ens agrada fer les coses de manera diferent i que tot ens aniria molt millor sent independents”.

També va haver-hi temps per a un petit reconeixement a la Paula García Solís, de l’Institut Joan Oró de Martorell. García Solís es va alçar recentment amb un tercer premi Sambori de narrativa amb l’obra “L’últim drapaire”. Un guardó força important si es té en compte que es dirigia a tots els centres educatius dels Països Catalans i que enguany ha comptat amb la participació rècord de 100.000 alumnes.

Entre les tres-centes persones que van gaudir dels diversos espectacles de la festa cal destacar la presència de l'alcalde de Martorell i president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve.

 

Puixança de l’entitat a la comarca

Ara com ara, Òmnium Cultural compta amb set seccions al Baix Llobregat –Sant Boi, Sant Feliu, Gavà, Viladecans, Cornellà, Martorell i Corbera– i gairebé hi ha triplicat el nombre de socis en sis anys, de 600 a 1.500. Pel que fa a Martorell, l'entitat ha doblat el nombre de socis en un any, fins a esdevenir la població del Baix Nord amb més associats.

 

Des que el 5 de maig de 2012 es va presentar la secció local d'Òmnium, amb la presència de la presidenta de l'entitat, Muriel Casals, els seus socis han treballat per la defensa dels tres objectius que l’entitat es va fa més de cinc dècades: promoure la llengua nacional, la cultura pròpia i fer país.


Durant aquest primer any, la tasca de l'entitat a Martorell s’ha traduït en tot un seguit d’activitats: el debat Catalunya, nou estat d'Europa?, amb la participació dels portaveus polítics locals; la presentació dels llibres Les raons econòmiques de la independència, Lliures o morts i Maria Closa, i la participació en diferents fires i festes locals. Darrerament, ha concentrat esforços a estendre el missatge que cal exercir el dret a decidir i bastir estructures d'Estat.

 

Més imatges

Omnium Cultural Martorel - 1er aniversari
Omnium Cultural Martorel - 1er aniversari
Omnium Cultural Martorel - 1er aniversari
Omnium Cultural Martorel - 1er aniversari
Omnium Cultural Martorel - 1er aniversari
Omnium Cultural Martorel - 1er aniversari
Omnium Cultural Martorel - 1er aniversari

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.9  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Maig2024

DlDmDcDjDvDsDg
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell