Solidaritat, Amistat i Cooperació, el SAC de Martorell, és una ONGD (Organització No Governamental per al Desenvolupament) constituïda l'any 1999.

El SAC neix com a col·lectiu l'any 1994 arran de l'interès d'un grup de martorellencs i martorellenques que van voler posar en comú les seves experiècies en temes de cooperació internacional i solidaritat.

En un primer moment, l'objectiu principal de l'entitat era dur a terme accions de sensabilització dins l'àmbit local, en el nostre cas, Martorell. Després de diversos anys de treball i experiència en aquest camp ens varem constituir com a ONGD.

Tal com reconeixen els nostres estatuts, els objectius del SAC són:

  • Promoure i realitzar projectes i programes de cooperació pel desenvolupament i ajuda solidària a països empobrits i/o comunitats amb precarietats socioeconòmiques.
  • Organitzar activitats, realitzar i promoure estudis i publicacions destinades a l'enfortiment de la cooperació dels països i/o comunitats esmentats en l'anterior punt.
  • Organitzar trobades, debats, reunions i manifestacions artístiques i culturals per divulgar les activitats de les associacions, entitats, institucions i persones dels països empobrits i/o les comunitats amb precarietats socioeconòmiques, així com aconseguir l'apropament i el reconeixement mutu de les cultures d'aquests pobles amb la del poble de Martorell.

Sense deixar de banda la línia inicial de treball en el camp de la sensibilització (tasca que considerem fonamental), el SAC de Martorell va evolucionar cap a altres línies d'actuació en l'àmbit de la cooperació internacional.

  • En aquest sentit, l'any 19998 es va iniciar una estreta relació amb l'ONGD peruana ADEVI, que treballa amb infants del Perú i les seves famílies per a l'erradicació del treball infantil i el reconeixment de la cultura quetxua.
  • També hem participat en un projecte de dinamització d'un barri de Masaya, a Nicaragua.

El SAC també ha format part activa de la Plataforma pel conflicte a la zona dels Grans Llacs, La Xarxa Ciutadana per l'Abolició del Deute Extern, el Moviment de Resistència Global i la Plataforma Solidària del Baix Llobregat Nord i en campanyes d'emergència (Sàhara, Bòsnia, Mitch,...)

Maig2024

DlDmDcDjDvDsDg
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell