Martorell Viu

Pàgina principal >> LA CAMPANYA CONTRA EL QUART CINTURÓ PROTESTA DAVANT UN NOU RETARD JUDICIAL EN UN CONTENCIÓS

MartoAbrera.wmfLa Plataforma contra el Quart Cinturó ens ha tramés el següent comunicat:

Un acord de traspàs de l’expedient a l’Audiència Nacional només 2 dies abans de dictar sentència crea indefensió davant la probable aprovació i licitació del tram Abrera-Terrassa.
La Secció Tercera de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat el passat 10 de juliol declarar la seva manca de competència per resoldre el contenciós administratiu interposat per la Campanya Contra el Quart Cinturó contra l’aprovació definitiva de l’estudi informatiu del Quart Cinturó, tram Abrera-Terrassa, i ha remès l’expedient a l’Audiència Nacional, només dos dies abans de dictar sentència, prevista per al 12 de juliol.
Sorpresa
L’acord es fonamenta en l’article 11.1. de la Ley reguladora de la jurisdicción contencioso-administrativa, segons la qual els recursos a actes administratius presos per Secretaris d’Estat correspon a l’Audiència Nacional. Curiosament, la competència del TSJC ja va ser posada en dubte per part de la Campanya el 19 d’octubre de 2003, tot just iniciat el recurs contenciós. Tot i això, la Secció Tercera es va declarar competent el 19 de novembre del mateix any.
La Campanya Contra el Quart Cinturó volem manifestar la nostra sorpresa per la decisió del TSJC, molt tardana respecte a la data d’inici del contenciós i només dos dies abans de la data fixada per a emetre sentència, ja que la reconsideració de la decisió del 2003 i el traspàs de l’expedient a l’Audiència Nacional provoca una dilació extraordinària de la resolució. El perllongament en el temps de la resolució de les causes judicials equival tècnicament a indefensió, tal i com estableix l’article 24 de la Constitució Espanyola i la jurisprudència que ha generat la seva lectura, a més de suposar una nova despesa en procuradors.
Indefensió
Una vegada més ens toca constatar que la lentitud i la manca de perícia dels tribunals només acaba produint lesivitat a la defensa de la protecció del medi ambient o, en el pitjor dels casos, sentències favorables que només donen peu a la restitució de la legalitat a posteriori tot legalitzant per via administrativa actuacions irregulars.
Recordem que simultàniament el Ministerio de Fomento pot aprovar en qualsevol moment el projecte executiu i la licitació de les obres del tram objecte d’aquest contenciós administratiu, el tram Abrera-Terrassa.
Campanya Contra el Quart Cinturó.

El Baix Llobregat, el Penedès i el Vallès, 19 de juliol de 2006

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell