Festes de Sant Antoni 2012

 [Veure 2 comentaris]
17/01/2012

Un any més Martorell s'omple de carruatges i tradició.
Tradició que manté la seva essència des del 1647 tot introduint algunes novetats organitzatives. Entre d'altres, aquest any hem lluit el nostre Sant Antoni recentment adquirit i restaurat. Una talla d'època barroca del XVIII.
La benedicció dels animals és una festa molt arrelada en els costums populars de les nostres terres. El seu origen es remunta a l'antiga societat agrícola que s'encomanava a Sant Antoni, patró dels animals, per obtenir protecció dels animals útils en les feines del camp.
La benzina i la globalització alimentària han canviat la nostra dependència d'aquests animals, però no hem volgut deixar perdre aquesta tradició de beneir-los.


Les festes van començar el passat dijous, 12 de gener, al centre cultural amb la projecció del documental Els Tres Tombs i Mao Zedong, de Ferran Vicedo, Pol Bargués, Albert Khun i Alberto Álvarez.
El divendres va tenir lloc el tradicional sorteig de llotges i ressopó per a tots els socis Amics de Sant Antoni. Aquest any celebrat per primera vegada al local social.
El dissabte a les 6 de la tarda, a la Plaça de la Vila, varem gaudir de la ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Cornellà. Una tradició que no pot faltar.
I a 2/4 de 7, com cada any al Pont del Diable van sortir els nens portant les antorxes i acompanyant les senyeres de l'entitat fins al Portal d'Anoia per rebre el pregoner d'enguany, el Sr. Martí Boada.
Enguany la bandera de l'entitat la van portar, com a Capitana de bandera l'Annaberl Vives Mas; com a Banderer el Miquel Roca Font i com a Cordonistes la Patricia Roca Vives, l'Antonio Roca Vives i la Carla Vives Pérez.
I tot just després del pregó va haver-hi un tast de coca i moscatell per a tots.
El diumenge 15 no va faltar l'esmorzar traginer. Aquest any cuinat per cadascú en un ambient de germanor al voltant de les brases.
Genets i carruatges van passejar per tot Martorell acompanyats per la Banda Simfònica de Martorell fins arribar a la benedicció dels animals per Mn. Pere Corbera Palau.


En finalitzar la passejada vàrem gaudir del concert vermut amb la Internacional Cobla Orquestra Montgrins.
I per tancar la festa, el ball de gala. També a càrrec de la Cobla Orquestra Montgrins que va obrir amb el tradicional vals "Els xiquets de valls".