El fet d'oferir teràpies indivicuals es degut a que hi ha un seguit de treballs individuals que es poden desenvolupar amb les persones amb discapacitat intel.lectual que moltes vegades no estan a l'abast de totes les famílies i a vegades es difícil trobar un professional especialitzat en entendre certes conductes dels nois a atendre. Per aquest motiu es va crear aquest espai on es realitzen teràpies molt concretes amb hores concertades amb la finalitat de millorar aquelles capacitats que necessiten una ajuda molt concreta.

Objectius:

- Millorar les capacitats motrius dels nens i nenes amb problemes de desenvolupament i coordinació.

- Oferir un espai de recolzament a les activitats de estimulació precoç municipals.

- Poder mantenir les millores obtringudes amb teràpies realitzades a la infància i que un cop arriba l'edat adulta no tenen seguiment als centres d'atenció als disminuïts.

- Oferir una prolongació a la reahabilitació de lesions.

El motiu de la posta en marxa d'aquest servei per part de4 l'entitat ve donat a la demanda de les famílies. La situació actual és que per a poder realitzar teràpies de psicomotricitat i fisioteràpia amb nens amb necessitats educatives especials no es troben llocs i els que existeixen estan centralitzats a Barcelona, això suposa un gran cost per les famílies perquè són de caire privat.

En moltes ocasions el desenvolupament de la motricitat és fonamental a totes les etapes de la vida d'una persona. Sobre toto si la persona té molt poc desenvolupades les seves capacitats físiques i està greument afectat. Aquestes persones haurien de gaudir de reforç en psicomotricitat i fisioteràpia per a mantenir les capacitats adquirides i fins i tot arribar a millorar-les. Aquesta activitat seria un complement de l'activitat esportiva i laboral de la persona amb discapacitat amb necessitat de recolzament generalitzat.

També ens trobem amb els casos de nois amb disminucions psíquiques i físiques que tenen lesions musculars rehabilitables però que per la seva discapacitat l'evolució és molt lenta, aquestes rehabilitacions tenen que estar reforçades i la seva duració és molt més llarga que per a una persona amb totes les seves capacitats, per això es necessari un servei on puguin complementar i perllongar l'atenció fisioterapèutica.

Aquest servei l'ofereix una fisioterapeuta contractada per l'entitat. Les hores són concertades i l'espai on es desenvolupa es al Centre d'Atenció Diürna Arc de Sant Martí. Avinguda Cami fondo 18-20.

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell