Estrenem el 2019 amb la Ruta Megalítica a Romanyà de la Selva. Suredes, dòlmens i menhirs

 
08/01/2019

Aquest diumenge 13 de gener, l’AEM organitza la primera sortida del 2019. Es tracta d’una excursió del cicle d’iniciació al poble de Romanyà de la Selva (el Baix Empordà). Boscos d’alzines sureres i patrimoni històric –menhirs i dòlmens- són protagonistes de la ruta en aquest raconet empordanès de les Gavarres on va viure la cèlebre escriptora Mercè Rodoreda.

L’excursió és circular amb diverses ramificacions, amb sortida i arribada al petit nucli de Romanyà. Té una longitud de 10 quilòmetres i és de baixa dificultat, amb un desnivell de 191 metres i una cota màxima de 391. Durant el trajecte es podran veure suredes –amb alguns exemplars monumentals- i restes de poblament prehistòric, molt habituals a la zona. Un dels punts més destacats és el dolmen de granit de grans dimensions de la Cova d’en Daina, monument funerari construït entre els anys 2.700 i 2.200aC.

També es veuran altres dòlmens i menhirs, construccions fetes amb aquesta finalitat funerària. Més recent, la ruta passa pel cementiri de Romanyà, on es troba la tomba de la popular escriptora Mercè Rodoreda, qui va viure els darrers anys de la seva vida en un xalet proper al nucli, anomenat El senyal Vell. Com a punt més elevat, s’ascendirà al Puig d’Arques, cota màxima en aquest sector sud-oriental de les Gavarres.

Abans de l’inici de l’excursió, s’esmorzarà al bar El Portal, de la localitat de Vidreres.

La ruta és disponible a Wikiloc. La podeu trobar en aquest enllaç: https://bit.ly/2VAkukT

Per participar en aquesta excursió cal disposar del corresponent carnet federatiu de la FEEC en vigor. Per més informació, tramitacions i/o participació en aquesta propera excursió, podeu adreçar-vos al mail excursionista.martorell@gmail.com o bé de manera presencial, aquest proper dijous de 21.00 a 22.00h al nostre local del Pavelló Esportiu Municipal, on se us informarà del punt i hora de sortida.

Fotografia: www.visitsantacristina.cat