Conferència sobre Joan Maragall de dimecres passat

 
20/04/2012

El passat dimecres, 18 d’abril, el Servei de Català de Martorell va organitzar la conferència «Vida, visions i versos. Una semblança de Joan Maragall a través dels escrits», a càrrec de Josep Maria Jaumà, a la qual van assistir unes seixanta persones, la majoria alumnes dels nivells intermedi i suficiència dels cursos de català.

Josep Maria Jaumà, especialista en Maragall però també en literatura anglosaxona com a traductor d’autors de prestigi, antic professor universitari a la UAB i autor d’obres teatrals, va fer una conferència de gran interès divulgatiu sobre la vida i l’obra de Maragall, amb un estil amè i didàctic que va captivar l’auditori.

Jaumà també és l’autor de l’obra Maragall a casa, que es representa a la Casa Arxiu Maragall fins al mes de juny. Informació: www.maragallacasa.cat/index.aspx.

Fins a començaments de maig, també es pot visitar l’exposició «Joan Maragall, el poeta extasiat» al vestíbul del Complex Educatiu (c. Josep Tarradellas, 11), una mostra molt didàctica sobre le vida i l’obra de l’escriptor. L’organització també va a càrrec del Servei de Català, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell.

L’Any Joan Maragall, amb motiu dels 150 anys del seu naixement (1860) i del centenari de la seva mort (1911), es va celebrar els anys 2010 i 2011, però molts dels actes programats continuen aquest any 2012. Més informació: www.joanmaragall.cat/