Presentada la nova proposta d’oci, cultura i gastronomia a l’Ateneu de Martorell

 [Veure 1 comentari]
06/02/2018

L’Ajuntament de Martorell aposta per combinar l’oci i la gastronomia per dinamitzar l’Ateneu de Can Carreras. Aquest dissabte a la nit se’n va fer el primer tast amb una degustació gastronòmica i un concert a càrrec de Roger Fuster i el seu tribut acústic a Sabina. Un nombrós grup de representants d’entitats locals van ser els primers a comprovar que el menjar i la música casen perfectament bé. Ateneu de Martorell, oci, cultura i gastronomia va ser presentat per l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral i el cuiner que ha creat la nova carta de plats, Borja Mendoza.

L’edifici de l’Ateneu conserva la façana d’estil noucentista, obra de l’arquitecte Josep Ros i Ros. L’equipament es va destinar a ser el centre social de l’entitat, fundada l’any 1929. Al llarg de 70 anys va desenvolupar un paper rellevant en la dinamització de la societat martorellenca. L’Ajuntament de Martorell va inaugurar, ara fa 5 anys, la remodelació de l’emblemàtic edifici per acollir propostes culturals i d’oci.

Ara fan un pas més i afegeixen un servei de restauració adaptat a aquesta mena d’espais polivalents. Durant la presentació, l’alcalde assenyalava que l’edifici es va recuperar “per tornar aquella vida social que havia tingut l’Ateneu però fins ara no ho hem acabat d’aconseguir i, per això, hem cregut convenient donar-li un impuls amb la incorporació d’una carta gastronòmica”.

La proposta va lligada amb l’obertura, durant els mesos de juny, juliol i agost, de la terrassa superior de l’edifici que compta amb unes espectaculars vistes sobre l’horta de l’Anoia i la zona de La Vila.

Proposta d’oci i cultura

La regidoria de Cultura ha dissenyat una variada programació cultural i d’oci per a què ajudi a apropar de nou l’Ateneu als martorellencs. La programació parteix de la col·laboració actual amb algunes entitats, com és el cas de les Jam Sessions de l’Escola Municipal de Música, de la Martorell Salsera o de la Nit de Swing.

Segons Corral, una de les novetats principals serà “un cop al mes un concert en viu, de grups locals i dels voltants de petit format, i que es facin projeccions i nits temàtiques”. Això serà cada primer dissabte de mes. El segon dissabte seria el torn de la Jam Session de Swing (23.30h); el tercer inclouria la nit d’humor amb el Monoloaddictes Cafè (22.30h). Finalment, el quart divendres de mes seguiria la Jam Session de l’Escola Municipal de Música (19.30h) i el quart dissabte, la Jam de Salsa amb la Martorell Salsera (23.30h).

Proposta gastronòmica

La principal novetat de la transformació de l’Ateneu és la renovació de l’oferta gastronòmica per a què es converteixi en un espai per tenir en compte per anar-hi a sopar o prendre una copa mentre es gaudeix de concerts o d’activitats d’oci. Per aconseguir-ho, el cuiner i especialista en assessorament a restaurants, Borja Mendoza, ha creat una carta amb productes simples o bàsics però “treballats i elaborats des del principi fins al final”, explicava durant la presentació.

Mendoza ressaltava “les hamburgueses que parteixen d’un bon pa per a què tot sigui rodó des del punt de vista de la qualitat i que el resultat sigui l’esperat”. També en destacava els entrants amb “un punt divertit i canalla però també elegants perquè s’han elaborat amb molta cura com és el cas de les croquetes”.

Durant la presentació de la proposta Ateneu de Martorell, oci, cultura i gastronomia, els assistents van poder degustar alguns dels 24 plats que s’ofereixen a la carta gastronòmica com “les croquetes del xef arrebossades amb escates de pa, els embotits i formatges, el pernil ibèric o les patates braves amb chipotle. Sense oblidar els postres com un pastís de pastanaga o el coulant de xocolata”, explicava el cuiner.