El futbol base brilla en la 10a Festa del Futbol Català, la sisena celebrada a Martorell

 
10/06/2019

El Complex Esportiu Torrent de Llops ha estat l’escenari de la 10a Festa del Futbol Català des de divendres fins diumenge, tres dies de futbol en què s’han resolt les finals de les lligues catalanes des de la categoria prebenjamí fins a juvenil. Martorell ha acollit per cinquè any consecutiu una festa que ha reunit el bo i millor del futbol base català, on el RCD Espanyol ha demostrat la seva hegemonia.

De les nou finals que s’han disputat a Martorell, el club blanc-i-blau se n’ha endut cinc, quatre de masculines i una de femenina. Els més petits de la cita, els benjamins masculins, han tombat el CF Girona (5-2) i s’han proclamat campions de Catalunya. En la categoria infantil masculí es va reeditar el duel benjamí, amb victòria blanc-i-blava davant els gironins (3-0).

Tres ors en les categories més altes

L’equip cadet del RCD Espanyol també ha estat vencedor de la lliga en imposar-se a la UE Cornellà per la mínima (1-0) mentre que en juvenil masculí, s’ha imposat al FC Barcelona en el duel català per excel·lència (l’empat a 2 es va resoldre en la sèrie de penals per 2 a 4). I l’última categoria en què un conjunt blanc-i-blau s’ha proclamat campió ha estat l’aleví femení, on en un ajustat 3-2 han tombat el CD Sant Gabriel.

La banda femenina del quadre ha estat més repartida: el CD Sant Gabriel ha vençut el FC Barcelona (2-3), el Gimnàstic Manresa s’ha imposat a la EF Planadeu en cadet (6-0) i el duel juvenil ha clos amb triomf d’infart del CF Damm davant el FC Barcelona en la sèrie de penals.

En aleví masculí, el FC Barcelona ha sumat l’únic títol de la 10a Festa del Futbol Català, superant el Gimnàstic Manresa (7-2) en la final que s’ha disputat aquest diumenge al matí.

Col·laboració local

El Club de Futbol Martorell ha pres part de manera activa en la 10a Festa del Futbol Català. Uns 90 jugadors i jugadores dels equips base blanc-i-vermells hi han participat, recollint les pilotes que s’allunyaven dels terrenys de joc i guiant els equips dins les instal·lacions martorellenques. L’entitat presidida per Josep Ramon Vigueras ha posat a disposició de la Federació Catalana els seus recursos per acollir els prop de 40 partits que s’hi han disputat.

Una martorellenca protagonista

Laia Martret, jugadora de l’infantil del FC Barcelona, no ha pogut proclamar-se campiona de Catalunya a casa. En la final que va disputar-se ahir al migdia, les blaugrana van caure contra el CD Sant Gabriel. Després de remuntar un 0-2 en contra i forçar l’empat, les adrianenques van convertir el tercer i definitiu gol que
Martret no ha pogut repetir la primera plaça de les dues últimes temporades, l’última d’elles amb dos gols en la gran final, davant el RCD Espanyol.

El proper cap de setmana, futbol sala

La 10a Festa del Futbol Català no acaba avui. El proper cap de setmana serà el torn del futbol sala, amb les finals de la Copa Catalunya. El Pavelló Esportiu Can Cases acollirà el desenllaç d’aquesta competició des de prebenjamí fins a juvenil tan masculí i femení, i ho farà, per primer cop, en un format de dos caps de setmana.els va reivindicar com a campiones de Catalunya.