Miguel Muñoz guanya el 5è Open Internacional Memorial Adolfo González

 
01/07/2019

Una setantena d’escaquistes ha participat aquest diumenge en el 5è Open Internacional Actiu Memorial Adolfo González, organitzat pel Club Escacs Martorell a Ca n’Oliveres. El guanyador de la categoria absoluta del torneig ha estat Miguel Muñoz, del Club d’Escacs Sant Martí, que s’ha endut un premi en efectiu de 300 euros i un trofeu.

El segon lloc de la classificació general l’ha aconseguit el president del club martorellenc, Francisco Javier García, que ha rebut 225 euros i un trofeu. Jorge A. González, del Club d’Escacs Figueres, ha quedat en tercera posició, de manera que s’ha endut 160 euros i un trofeu. Han completat el Top 5 els jugadors Lluís Maria Perpinyà (Colon Sabadell Chessy) i Jonathan Cruz (Club d’Escacs Sant Andreu), que han rebut 120 i 110 euros, respectivament.

El torneig ha repartit més de 30 premis, dotats amb 2.500 euros en total i dividits en set categories. L’acte de lliurament de guardons ha comptat amb la presència de l’alcalde Xavier Fonollosa; el regidor d’Esports, Gerard Mimó, i la regidora de Joventut, Raquel Sans.

A banda del president de l’entitat, també han estat premiats quatre membres del Club Escacs Martorell: Adekola Adedeji, Joaquim Lacasta, Josep Lluís Garcia i Cristóbal Montero.

Participants vinguts d’arreu

El president del CE Martorell s’ha mostrat satisfet amb la participació del torneig, que considera prou bona tenint en compte la coincidència de la cita “amb diverses proves del territori català”. Els escaquistes que avui han omplert Ca n’Oliveres eren, majoritàriament, membres dels clubs de Badia i de Barcelona, però també d’entitats de fora de Catalunya, segons Francisco Javier García.

Pel que fa a les nacionalitats dels jugadors, també hi ha hagut diversitat. “Hi ha molts mestres establerts a Barcelona que venen de països com el Perú o Colòmbia, així com d’estats de l’est d’Europa”, ha explicat García.

Al setembre, la pròxima gran cita

Després de les vacances d’estiu, el CE Martorell celebrarà una de les seves cites anuals més multitudinàries: l’Open. García assegura que, des de l’entitat, esperen repetir l’èxit que té l’esdeveniment cada any, ja que acostuma a aplegar uns 200 escaquistes a Ca n’Oliveres. La d’enguany serà la 37a edició de l’Open, que s’allargarà fins al desembre, tal com ha afirmat el president del club martorellenc.