Martorell es prepara per una Festa Major amb propostes per a tots els públics

 
05/08/2019

Del dimecres 14 al divendres 16 d’agost, Martorell celebrarà la Festa Major. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell ha confeccionat un programa amb més d’una trentena de propostes. Predominen les activitats d’arrel popular i tradicional, els concerts i els espectacles, amb la intenció d’arribar a tots els públics.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González Castro, defineix la festa com a “variada i per a tots els públics, des dels nens i fins els adults, passant pels joves i els adolescents, pensada per a gent de totes les edats i condicions. Tothom hi ha de trobar alguna cosa que l’agradi”.

L’inici serà el dimecres 14 d’agost a la tarda, amb el pregó que pronunciarà l’il·lustrador martorellenc Oriol Malet: “com que l’eix temàtic de les parades del 19è Artesanàlia és el conte, ens va semblar que podia ser un bon pregoner, una persona i dibuixant molt interessant i prolífic, de projecció internacional”, explica el regidor.

Oci, cultura i tradició en 33 propostes

En tres dies es concentraran 33 activitats d’oci i cultura. Dels concerts, destaquen “les nits petarda i superpetarda i el concert d’Oques Grasses, grup que fa un tipus de música molt de Festa Major, que pot agradar a molts públics, que és molt transversal”. Els italians Baciamolemani completen el cartell, junt amb Q Voce, presents al concert vermut.

Dins el bloc d’activitats d’oci, el regidor destaca “el Holi Festival, la festa amb pols de colors i música, que es farà a la plaça de les Cultures per donar visibilitat a l’Espai Jove, aquest equipament que funciona des de fa mesos i que també proposarà activitats”.

La tradició tindrà un pes important amb les colles de cultura popular i la Festa Major Petita, Cercanit, correfoc, sardanes i mostra de balls. Hi haurà espectacles al carrer -La Belluga Paüra i La Industrial Teatrera-, cinema a la fresca i les ja habituals visites teatralitzades a L’Enrajolada Casa-Museu Santacana i el Museu Municipal Vicenç Ros.

González: “Participeu-hi, la festa Major s’ho val!”

El regidor desitja que els martorellencs i martorellenques gaudeixin de la festa i els convida “a participar-hi, perquè la Festa Major s’ho val. Paga la pena de viure al carrer aquestes nits d’estiu i durant aquests tres dies hi haurà unes propostes molt interessants culturals i d’oci per passar-ho bé”.

Per conèixer dates, horaris i localitzacions de tots els actes, consulteu i descarregueu-vos el programa d’aquest enllaç. L’encapçala el cartell, fet per Pablo Irarrazával, i que per Andreu González “té molt de moviment i dinamisme, i hi surt el nostre diable com a protagonista”.