A punt el calendari de sortides d’iniciació de l’Agrupació Excursionista pel proper curs

 
13/08/2019

El grup d’iniciació de l’Agrupació Excursionista de Martorell (AEM) ja té el calendari de sortides del grup d’iniciació per la propera temporada. D’octubre d’enguany a juliol de 2020, l’entitat ha programat 10 cites arreu de Catalunya, dues de les quals són de 2 dies. Es tracta de rutes fàcils, molt orientades a buscar paisatges fotogènics i a un ritme tranquil, al llarg de tot un dia. L’únic requisit per participar-hi és ser soci de l’entitat i disposar de la llicència federativa, que tramita el mateix club.

Encarna Montroig, coordinadora de sortides d’iniciació de l’AEM, comenta, respecte a les sortides del nou calendari, que són “propostes a llocs fotogènics, que s’acomoden segons el moment de l’any més adequat. Són fàcils i per a un nivell d’iniciació, per a gent que no està massa acostumada a caminar, que vol passar un dia de muntanya i que gaudirà fent fotos i veient paisatges interessants. Caminarem per fagedes i altres boscos, veurem ermites, ruïnes i llocs molt variats”, afegeix.

Calendari de sortides d’iniciació de l’AEM 2019-20

19 i 20 d’octubre: Ruta per la serra de Cardó (la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre) amb visita a les coves Meravelles de Benifallet, passeig en barca i dinar del 35è aniversari de l’entitat.

10 de novembre: Serra de Pradell de la Teixeta (el Priorat).

8 de desembre: Caminada per la riera de Relat, el camí ramader i l’església de Santa Eugènia de Relat (el Bages).

12 de gener: Ruta de les fonts del riu Llobregat a Gironella (el Berguedà).

2 de febrer: Serra de Finestres. Pujada des de Sant Aniol de Finestres al santuari i castell del mateix nom, amb pas pel portell de l’Ovella i Sant Aniol de Finestres (la Garrotxa).

8 de març: Els gorgs de la riera de Merlès fins Sant Jaume de Frontanyà (el Berguedà).

5 d’abril: Ruta circular per Gisclareny, la Dou i les fonts del Bastareny, amb pas per Sant Martí del Puig i el coll de la Bena (el Berguedà).

3 de maig: Caminada per la serra de Prades des de la Font de la Teula i fins a la cova del Pere, amb ascensió optativa al tossal de la Baltasana (circular de 500 m de desnivell).

7 de juny: Ruta per les ermites de Sant Martí i Sant Miquel del Corb des de les Preses (la Garrotxa).

4 i 5 de juliol: Pujada a SuperEspot per fer una ruta des de Sant Maurici per la vall de Monestero (el Pallars Sobirà).

Montroig destaca que “durant el curs recorrerem tot Catalunya, però a indrets que no són excessivament lluny”.

Com apuntar-se a les sortides

Per participar en qualsevol d’aquestes sortides -o bé en les altres propostes, més exigents, dels cicles de senderisme o de muntanya de l’entitat, que desvetllaran el seu calendari al setembre-, Montroig destaca que “és imprescindible ser soci del club i tenir la llicència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)”. Per a fer-ho possible, la persona interessada tan sols ha d’adreçar-se al club, que li gestionarà l’alta de soci i també la llicència federativa.
Per tal de donar-se d’alta de soci i/o federar-se, cal dirigir-se a l’oficina del club, al Pavelló Esportiu Municipal, qualsevol dijous -de 21.00 a 22.00h- a partir del 5 de setembre. També es pot sol·licitar l’alta enviant un correu electrònic a excursionista.martorell@gmail.com.