El correfoc de la Colla de Diables estrenarà un nou recorregut

 
13/08/2019

El correfoc de la Colla de Diables i Dracs de Martorell canvia el recorregut a la Festa Major d’enguany i es trasllada des de La Vila cap a la confluència dels barris de Les Bòbiles, Torrent de Llops i el Pla. L’actuació, el divendres 16 d’agost a partir de les 22.00h, començarà al carrer de Josep Pla i arribarà fins el Pont del Mil·lenari, amb una possible exhibició final al passeig de la Creu Roja.

Uns 25 membres d’aquesta colla de cultura popular tan arrelada a Martorell faran xalar un cop més a tots els aficionats al foc i als petards, però aquest cop amb un nou recorregut “des del carrer de Josep Pla, al costat de la rambla de Les Bòbiles, cap al carrer de Pep Ventura i fins la plaça de Frederic Duran”, explica Jordi Vives, vocal de junta de l’entitat.

Contràriament a la previsió inicial, l’actuació s’acabarà just abans de saltar “el pont del Mil·lenari. No hi passarem amb foc encès per motius de seguretat, ja que a sota hi ha molta vegetació”. En tot cas, Vives afegeix que, si s’escau, “ens desplaçarem fins al passeig de la Creu Roja i si hi ha possibilitats, farem un petit lluiment”.

Vives comenta que, malgrat “les dates complicades, en les que tenim efectius que estan fora de vacances, serem uns 25 diables i, si és possible, traurem la Carpafera”.
Reproductor d'àudio
00:00
00:00
Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.

Consells per a un correfoc segur

Per fer la festa més segura, el membre de junta fa un seguit de recomanacions al públic que vulgui participar del correfoc de manera activa: “cal venir amb el cap tapat amb roba, i que aquesta sigui de cotó i no pas sintètica, que es desfà per acció de les espurnes”.

També recomana “vestir amb màniga llarga i calçat tancat, evitant xancletes i abarques, que permeten que les espurnes entrin a dins del peu i puguin provocar cremades”.

Alhora, demana als participants “no entorpir el pas dels diables ni fer-los la traveta. Se’ls pot tocar, però mai agafar, ni tirar aigua ni mullar el recorregut, ja que ens fa relliscar i pot fer malbé la pirotècnia”.
La Colla també participarà, el dijous 15 d’agost (12.00h) en l’ofrena durant la missa solemne de l’Assumpció de la Mare de Déu a l’església de Santa Maria, junt amb Gegants i Capgrossos de Martorell.