Museus de Martorell fa una crida per recollir joguines antigues i fer-ne una exposició per Nadal

 
22/10/2019

Museus de Martorell posa en marxa una campanya per recollir jocs i joguines antigues, de fins als anys 90, per a fer-ne una exposició. Per això, fa una crida a tothom per a que cedeixi, temporalment, aquest material. La previsió és obrir la mostra a l’Enrajolada durant el Nadalem, entre el 18 de desembre i el 12 de gener.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell, explica que “amb aquesta exposició pretenem mostrar el passat del joc i la joguina, ensenyar als nens i nenes com eren en el passat i fer-los reflexionar sobre les que han canviat molt i les que no ho han fet gaire”. Insa posa com a exemple que “abans teníem baldufes de fusta i ara n’hi continuen havent, però són amb llums led o de metall”.

Referent als objectes que se sol·liciten, la tècnica de Museus aclareix que “estem oberts a tot allò que ens portin, ens interessa tot sempre que ho puguem encabir dins de la Sala d’Exposicions de l’Enrajolada. Poden ser nines, cotxes, baldufes, joguines antigues i fins i tot els primers videojocs i maquinetes dels anys 80 i 90”.

L’organització aclareix que “no ens comprometem a exposar-ho tot, perquè dependrà de la varietat del material que ens arribi”. Tot i així, el que s’exposi, “s’acompanyarà d’una placa amb el nom del propietari que n’ha fet la cessió”.

Insa informa que “qui vulgui cedir-nos jocs i joguines pot contactar a través del correu expoenrajolada@gmail.com i al telèfon de Museus, el 93 774 22 23. Establert el contacte, les dues parts signaran un document de cessió temporal dels objectes, que es començaran a recollir a finals d’octubre i principis de novembre i que seran retornats en acabar l’exposició.

La tècnica de Museus de Martorell anima tothom qui tingui jocs i joguines antigues a casa i a col·leccionistes “a cedir-nos aquest material, perquè serà molt bonic que en plena època de vacances de Nadal els nens i nenes vinguin amb els seus pares i mares i avis i àvies per comprovar com són d’iguals o de similars les joguines d’ara en referència a les del passat”.