Martorell viu el cap de setmana més esotèric i terrorífic de l’any amb el nou MartHORROR

 
29/10/2019

El MartHORROR s’ha estrenat amb nota i ha ofert un cap de setmana ple d’esoterisme i terror. Aquesta nova proposta ha aplegat activitats ja existents i amb molt bona rebuda entre el públic, com la 3a Fira de Bruixes, la marató de pel·lícules de Cinema del Diable i el túnel del terror, entre d’altres.

El programa d’activitats es va posar en marxa divendres, quan la Fira de Bruixes es va instal·lar al carrer de Francesc Santacana, entre la plaça de la Vila i la plaça de l’Església. Des d’aleshores i fins aquest diumenge al vespre, centenars de persones s’hi han passejat i han pogut gaudir de parades d’allò més variades, que oferien bijuteria, embotits, dolços, serveis de vidència i molt més.

Una de les ofertes que ha cridat més l’atenció als visitants ha estat la de les tarotistes com la María José, que ha vingut des de Sant Vicenç dels Horts “per guiar les persones en el seu futur” i afirma que “la gent s’interessa molt per aquests temes, que cada dia estan més en auge”.

Una altra proposta curiosa que ha sorprès els visitants ha estat l’anàlisi grafològica, la tècnica que el Salvador ha portat a aquesta fira i que serveix per donar dades “sobre el caràcter i la personalitat” d’algú a partir de la seva signatura. “És molt atraient, a la gent li agrada i s’ho passa bé”, assegura aquest paradista.

A banda, també hi ha hagut propostes més convencionals. Per exemple, la Marta Yolanda ha mostrat i venut figures personalitzades adreçades als més petits. Aquesta paradista admet que Martorell li ha agradat molt i que la fira li ha semblat “espectacular”.

Tota aquesta oferta no només ha captat l’atenció de martorellencs i martorellenques, sinó que també ha atret un gran nombre de visitants de fora del municipi. És el cas de la Gabriela, de Llinars del Vallès; la Maria, de Castellví de Rosanes; l’Eva, de Barcelona, i la Cèlia i l’Àlex, de Cerdanyola. Malgrat no ser de Martorell, s’han assabentat de la fira a través de publicitat física o via xarxes socials, i han vingut expressament per gaudir d’aquest esdeveniment que desperta curiositat.

A més, la Fira de Bruixes també ha inclòs un concert tibetà, un espectacle de foc, malabars i roda alemanya, i la presència d’éssers mitològics i terrorífics.

Dues nits de molta por a la Casa de Cultura

Tant divendres com dissabte a la nit, l’associació Cinema del Diable va oferir una marató de pel·lícules de terror a la Casa de Cultura de la Vila. El president de l’entitat, Javier Vega, assegura que “comparat amb l’any passat, hem tingut una assistència molt nombrosa, sobretot a la sessió de dissabte, quan es van omplir gairebé tres quarts de la sala”.

Segons Vega, “també va tenir molt d’èxit el taller de maquillatge”, que va esgotar totes les places i va acabar amb una caminada zombie. Tenint en compte que ambdues propostes han funcionat molt bé, el president de l’associació reconeix que valora la possibilitat “d’ampliar l’oferta de cinema i de fer més esdeveniments d’aquest tipus”.

Aquest cap de setmana intens també ha comptat amb les funcions de La Núvia a El Foment, a càrrec de l’Aula de Teatre de Martorell. Si bé el gruix de les activitats s’ha fet a la Vila, cal destacar que la Nau#2 de Ca n’Oliveres va acollir un túnel del terror dissabte a la nit.