La cultura popular martorellenca protagonitza l’espectacle multicisciplinar ‘Festa Major’ a El Progrés

 
14/11/2019

El Progrés ha acollit aquest divendres la posada en escena de l’espectacle Festa Major. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell ha impulsat aquesta iniciativa amb la voluntat de crear un muntatge que posi en valor la tasca de les entitats de cultura popular i la relacioni amb la dansa contemporània. Prop de 200 persones han assistit a aquesta activitat, inclosa dins la programació del Fem Dansa.

El creador escènic i ballarí de dansa contemporània Jordi Soler Company -creador de la companyia Psicoproject en Moviment- ha dirigit la proposta artística, al costat de Gisela Riba Vegas, també creadora i intèrpret de la companyia. Han comptat amb la implicació de prop d’una desena d’entitats de cultura popular que, en les seves actuacions, inclouen directament o indirecta la dansa: els Bastoners; els Grallers; el Drac Fa Fum de l’Escola Els Convents; la Quadrilla; els Gegants; els Capgrossos; el Grup de Ball i Idinàmics, amb l’amenització musical de la Banda Municipal de Música.

El coreògraf Jordi Soler ha explicat que “ha estat un espectacle de caire social amb la participació d’entitats culturals i voluntaris interessants en formar part d’una proposta performàtica, amb coreografies i escenes exclusives, lligades harmònicament, que han representat els elements d’una Festa Major”.

La temàtica de l’espectacle ha estat la Festa Major, “una celebració on la gent del poble i dels voltants es reuneix, uneix i crea relacions o parelles. Els joves surten i creen els seus vincles”, ha dit Soler.

Per al coreògraf, “no només ha estat un espectacle de dansa social, sinó també multidisciplinar, on hi ha intervingut la dansa, el teatre, la imatge i la performace”. “No ha estat un espectacle d’escenari, sinó fet amb calçador per a l’espai d’El Progrés. Hem fet servir l’escenari, la pista, la balconada i el vestíbul. Han passat coses per tot l’edifici i el resultat ha estat molt positiu, una experiència molt interessant, fruït d’un treball intens”.

Com a colofó a la seva aportació, els diferents grups han protagonitzat un ball final i han pujat a l’escenari per immortalitzar aquesta iniciativa pionera en l’àmbit de la dansa i la cultura popular a Martorell.