Martorell se suma a la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

 
23/06/2020

L’Ajuntament de Martorell se suma a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que enguany se celebra del 22 al 26 de juny. Una iniciativa que vol incrementar el coneixement i la sensibilització sobre la nova cultura energètica. Per adaptar-se a la situació sociosanitària, que ha obligat moltes famílies a quedar-se a casa i ajustar els seus pressupostos, la Setmana se centrarà en l’estalvi energètic en l’àmbit domèstic, amb el lema ‘1001 maneres d’estalviar energia. El canvi comença a casa. Jo trio, jo actuo’. Es promouran activitats telemàtiques i accions en xarxes socials per tal de conscienciar sobre la importància de canviar els hàbits en el consum diari.

El regidor de Medi Ambient i Habitatge, Albert Fernández, diu que “ens adherim a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible per conscienciar la societat sobre la importància de l’eficiència energètica i les energies renovables per tirar endavant la transició energètica tan necessària per fer front a la situació d’emergència climàtica en la qual es troba immers el Planeta”.

“Creiem que des de les administracions públiques cal ajudar, formar i sensibilitzar sobre l’eficiència energètica pel valor ambiental associat, però també per la importància econòmica i social que en aquests moments té l’estalvi energètic”. És per això que l’Ajuntament “s’ha compromès a difondre tots els recursos i activitats que l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i la Diputació de Barcelona han proposat aquesta vegada en format virtual degut a la situació originada per la COVID-19”, apunta.

Activitats virtuals

Del 8 de juny a l’1 de juliol, alguns Consells Comarcals i mancomunitats, així com l’ICAEN estan organitzant tallers virtuals amb directes a Youtube Live i webinars per invitació a Zoom. Els temes que es tracten estan relacionats amb la contractació elèctrica: modalitats de contractació, potència contrada, discriminació horària o consultar les dades del nostre comptador intel·ligent. També sobre l’eficiència energètica a casa (ús dels electrodomèstics, climatització, il·luminació i aïllaments); la mobilitat elèctrica i eficient (modalitats de transport eficient, nous models de mobilitat i vehicle elèctric), o la producció d’energia amb plaques solars fotovoltaiques (possibilitats de l’autoconsum).

Encara sou a temps d’inscriure-us als webinars del Maresme, del Vallès Occidental, del Vallès Oriental i d’apuntar-vos a algun dels grups dels webinars de l’ICAEN adreçats a la ciutadania: al grup 1 (23 i 26 de juny a les 17.00h) o al grup 2 (30 de juny i 1 de juliol a les 18.00h), i als webinars adreçats a comerciants: al grup 1 (25 i 26 de juny a les 15.00h) o al grup 2 (29 i 30 de juny a les 15.00h).

La Diputació de Barcelona proposa jocs infantils i aplicacions interactives per aprendre sobre l’energia sostenible; visites virtuals a dues exposicions interactives sobre energia i canvi climàtic: ‘Actuem amb energia‘ i ‘Treballem per una energia sostenible‘.

A més, podem participar a tres challenges energètics casolans: ‘Us atreviu a cuinar amb l’energia del sol?‘, ‘Estalvia energia a casa‘ i ‘Vull un món de colors‘. També s’ofereix un Escape room ‘Sea level rise‘ en el qual podreu demostrar si sou capaços d’aturar la pujada del nivell del mar jugant des de la tauleta, l’ordinador o el telèfon mòbil.

Podeu adherir-vos a la campanya, consultar els recursos en línia i l’agenda d’activitats a la pàgina principal de la Setmana de l’Energia i a la pàgina de recursos de la Diputació de Barcelona.