El Servei Local de Català reprèn l’atenció presencial amb mesures de seguretat

 
07/07/2020

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell reobre les portes a les seves dependències del Complex Educatiu Torrent de Llops després d’uns quants mesos d’aturada de l’activitat presencial. El personal del centre d’ensenyament torna a atendre, des d’aquest dilluns, les visites de persones interessades en fer cursos o dur a terme altres gestions.

El SLC se situa al carrer de Josep Tarradellas número 11 i des d’ahir atén al públic de dilluns a divendres, de 09.00 a 13.00h. Tot i això, l’atenció telemàtica continuarà sent la prioritat per garantir al màxim l’acompliment de les mesures de seguretat i salut públiques.

El seu responsable, Andreu González, deixa clar que “per rebre atenció presencial i demanar un certificat o informació dels cursos que oferirem a partir de setembre, serà imprescindible la cita prèvia, trucant al 93 775 25 38, o escrivint-nos a martorell@cpnl.cat”, com a mesura per prioritzar la seguretat i la protecció, tant d’usuaris com de treballadors.

González explica que “enguany no hem pogut fer el curs bàsic d’estiu, però al setembre ens tornarem a veure les cares, perquè serà quan comencin els cursos”. Afegeix que les inscripcions també es faran al setembre, i que “els cursos més baixos, els inicials i bàsics i probablement també els elementals, es faran de manera presencial”, mentre que els intermedis i els de suficiència -que serveixen per a obtenir els certificats B2 i C1 i C2-, seran en línia, a distància.

Una de les tasques bàsiques del SLC de Martorell és el desplegament dels cursos de català de diferents nivells i la promoció de l’ús social de la llengua, sobretot a través del programa de Voluntariat per la Llengua (VxL). González enumera també una altra funció, “l’assessorament i revisió de textos escrits”, i explica que aquests darrers dies, les principals sol·licituds dels alumnes han sigut tenir còpia dels certificats, que es poden demanar al correu martorell@cpnl.cat. L’alumne rebrà “una còpia en PDF del certificat a la seva bústia de correu electrònic”.

González recorda que, per a rebre informació actualitzada dels cursos i l’activitat del SLC de Martorell “estem presents a les principals xarxes socials, com són Twitter, Instagram i Facebook, amb el nom de @slcmartorell. Aquest dilluns, el centre ha fet un directe a Instagram mostrant les instal·lacions de manera virtual als seguidors i informant dels nous horaris.