Museus de Martorell cedeix temporalment quatre obres d’art a l’exposició ‘D’Esplugues al cel’

 
26/10/2020

Museus de Martorell ha cedit, temporalment, quatre obres d’art de temàtica religiosa als Museus d’Esplugues de Llobregat per a incloure-les a l’exposició titulada D’Esplugues al cel. Es tracta de quatre plafons de rajoles de motius religiosos, que s’exposen al Museu Can Tinturé de la localitat baixllobregatina fins el 14 de març de 2021.

Les quatre peces cedides són plafons que formen part de la Col·lecció Joaquim Mir, al Museu Municipal Vicenç Ros. Es tracta de composicions de ceràmica policromada del segle XVIII, que recreen les figures de Sant Genís de Rocafort, Sant Llorenç, Sant Vicenç de Paül i la Sagrada Família. Tots estan composats per 12 rajoles, a excepció del de Sant Llorenç, que en té 24.

La tècnica de Museus de Martorell, Yolanda Insa, apunta que “són obres que habitualment no s’exposen al Museu Vicenç Ros perquè són al magatzem, i per tant aquesta és una bona oportunitat per a veure-les”.

L’exposició l’organitza l’Associació Catalana de Ceràmica i els Museus d’Esplugues de Llobregat i es dedica als plafons ceràmics del santoral, peces molt populars i presents a les llars catalanes fins a finals del segle XX. “La majoria de les peces exposades són del segle XVIII, tot i que n’hi ha algunes del segle XIX i altres de fins a mitjans del segle XX”, apunta Insa.

La mostra romandrà oberta al Museu de Can Tinturé (carrer de l’Església 36 d’Esplugues de Llobregat) fins el 14 de març, amb entrada lliure. L’horari és de dimarts a divendres, de 17.00 a 20.00h, dissabtes, de 10.00 a 14.00h i de 17.00 a 20.00h, i diumenges, de 10.00 a 14.00h.