La campanya de joguines de Creu Roja arriba a 227 infants de la comarca

 
19/01/2021

La Creu Roja del Baix Llobregat Nord ha tornat a vetllar, un any més, per a que cap infant es quedés sense joguines la Nit de Reis. Els voluntaris de la institució solidària han aconseguit recollir 680 joguines noves, gràcies a la col·laboració d’entitats, empreses i particulars, que han repartit a 227 nens i nenes de la nostra comarca. La situació sanitària ha dificultat l’organització d’activitats massives de col·lecta, però tot i això, la tècnica referent de Creu Roja Baix Nord, Griselda Sanahuja, assegura que han assolit l’objectiu amb escreix i que tots els menuts en situació vulnerable han pogut gaudir de la data més màgica del calendari. Les restriccions sanitàries han impedit, però, el lliurament als fills dels interns del Centre Penitenciari de Can Brians.

Com heu desplegat la campanya de joguines d’enguany?

Estem molt contents perquè hem pogut arribar, com cada any, a tots els nens i nenes que necessitaven tenir joguines el Dia de Reis, per tant, l’objectiu final l’hem assolit. És una campanya que ens vam plantejar una mica diferent a altres anys, per les restriccions de la COVID-19, i la vam haver d’avançar per evitar confinaments municipals. No volíem que cap infant es quedés sense joguines. Totes les famílies que atenem al llarg de l’any són aquelles que acaben rebent les joguines per als seus infants. A Martorell aglutinem el gruix de joguines que repartim per tota la comarca.

Quantes joguines heu repartit?

Hem repartit 680 joguines a 227 infants. Per a nosaltres és un bon resultat, tot i que són menys joguines que altres edicions, però aquest any no vam poder fer el lliurament de joguines als fills dels interns dels centres penitenciaris, per la situació de pandèmia. Les mesures de seguretat ens van complicar poder-lo duu a terme.

Com heu recollit tot aquest material?

Hem fet recollida de joguines en botigues especialitzades i també gràcies a diferents empreses i entitats que ens les han fet arribar. Aquest any hem tingut menys col·laboracions perquè no hem pogut realitzar les activitats solidàries d’altres anys. Per altra banda, la bona notícia és que totes les joguines recollides han estat noves. Tothom ha arribat a entendre que els nens i nenes tenen dret a jugar amb una joguina nova. Sempre insistim que, a més, no sigui bèl·lica ni sexista. Hem rebut molts jocs de taula cooperatius, és a dir, on tots els membres han de jugar junts per a un objectiu comú, també puzles, cordes per saltar i pilotes.

Els Reis van rebre els regals i els van distribuir el 6 de gener.

Com cada any, fem de patges per ajudar els Tres Reis. La nostra tasca és aconseguir aquestes joguines perquè Melcior, Gaspar i Baltasar vagin a totes les cases dels infants del Baix Llobregat Nord i tots els infants tinguin el seu regal el dia 6 de gener.

És una de les campanyes més agraïdes?

La veritat és que és una de les més grans, una de les que mou més voluntaris i més il·lusions. És molt agraïda perquè les joguines no són una necessitat bàsica com el menjar, la higiene o el pagament de subministres, però dins del Decàleg de Drets dels Infants hi ha el dret a jugar i per a ells és fonamental. Saps que tots els nens i nenes, amb els qui de manera colateral hi treballem tot l’any, acaben tenint el seu joc. Quan tornen a l’escola també poden explicar què els hi han portat els Reis i a què han jugat durant les vacances de Nadal.