Fonollosa i els alcaldes de la Regió Metropolitana Sud es reuneixen amb la consellera de Salut

 
26/01/2021

L’alcalde Xavier Fonollosa s’ha reunit aquest dijous per videoconferència amb la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, juntament amb altres alcaldes i alcaldesses de la Regió Metropolitana Sud, que inclou les comarques del Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i la ciutat de l’Hospitalet. L’objectiu ha estat posar sobre la taula la situació epidemiològica, el procés de vacunació i anticipar escenaris per frenar el virus.

Des de la Conselleria de Salut, “ens han insistit que la situació epidemiològica segueix sent delicada, tot i que estem contenint la tercera onada de l’epidèmia gràcies a l’esforç de tothom en complir amb les restriccions vigents a la mobilitat i a les activitats. Poc a poc, està donant resultat i esperem que aviat puguem capgirar la corba”, ha explicat Fonollosa.

L’alcalde ha preguntat a la consellera Vergés “quan serà massiu el procés de vacunació i per què no anem més ràpid?” La resposta de la consellera ha estat que “no arriben a Catalunya encara prou dosis de la vacuna per accelerar el procés”. Un problema logístic que ha assegurat que “intentarà resoldre demanant més suport de les autoritats europees”.

Fonollosa ha insistit en què “cal anar més ràpid en aquest procés perquè arribi quan abans millor a les persones vulnerables que viuen en domicilis i que tenen dificultat per desplaçar-se i, posteriorment, a la resta de col·lectius prioritaris, i al conjunt de la població. Ens hem de comprometre tots plegats, i des de l’Ajuntament hem ofert tota la nostra col·laboració al Departament de Salut, perquè puguem assolir la immunitat de gran part de la població abans de l’estiu, el 70% aproximadament, com estava previst en el pla de vacunació”.

El batlle ha posat en valor la coordinació entre administracions per fer front a una emergència sanitària com aquesta epidèmia que estem vivint. “Des del primer dia hem estat en contacte permanent amb la resta d’administracions, especialment amb el Departament de Salut, per donar una resposta adequada al nostre poble i protegir els veïns del virus”. “Si aconseguim superar aquesta tercera onada i solucionem el subministrament de vacunes estarem en disposició de relaxar les mesures i anar recuperant una certa normalitat cap a l’estiu”.

Dades coronavirus a Martorell

Pel que fa a les dades concretes de l’epidèmia a casa nostra, hi ha 11 pacients, vuit de fora i tres del poble, positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha sis persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor avui hi ha 53 persones ingressades amb positiu, set d’elles de Martorell. I tenim 163 veïns positius confinats al seu domicili. Avui, no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.

La taxa de reproducció del virus a Martorell és d’1,04 i el risc de contagi és molt alt. Hi ha 20 grups escolars afectats: nou de l’Institut Joan Oró, tres de l’Institut Pompeu Fabra, dos de l’Escola José Echegaray, dos de l’Escola Lola Anglada, dos de l’Escola La Mercè, un de l’Escola Els Convents i un de l’Escola Mercè Rodoreda.