L’Ajuntament contracta 17 persones en atur dins el projecte ‘Treball als barris’

 
02/03/2021

El Centre de Promoció Econòmica de Martorell ha posat en marxa nous plans d’ocupació municipals en el marc del projecte ‘Treball als barris 2020’, que donen feina a 17 persones en situació d’atur no perceptores de prestació contributiva. El programa està impulsat i finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i gestionat per l’Ajuntament.

La Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu ha atorgat a l’Ajuntament de Martorell una subvenció per duu a terme accions emmarcades en el Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: ‘Treball als barris’. L’Ajuntament, a través d’aquesta subvenció, va contractar tres persones que van iniciar la seva feina el passat 29 de gener i prestaran els seus servis durant nou mesos. A través del projecte ‘Ocupa’t Dones’ es va contractar una tècnica d’ocupació i dins el projecte ‘Recicla’t +45’ un dinamitzador TIC i un tècnic orientador.

Aquesta setmana s’inicia també el pla d’ocupació ‘Millora de l’espai públic: urbanització de carrers, passatges i places al barri de la Vila’ amb la contractació durant sis mesos de 12 persones, vuit ajudants de brigada i quatre oficials de paleta. I, a través de l’actuació ‘Assessorament i promoció en l’àmbit de l’habitatge social’ s’ha realitzat la contractació de dues auxiliars administratives durant sis mesos. Els 14 usuaris d’aquests nous plans d’ocupació comencen a treballar aquesta setmana després de fer la formació professional obligatòria en prevenció de riscos laborals impartida aquests dilluns al Molí Fariner.

La regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, diu que “són diferents feines importants i necessàries pel desenvolupament del poble, però també per a la inserció laboral de les persones que tenen dificultat per trobar feina. A través d’aquests plans d’ocupació, donem oportunitats a tenir un treball digne que els ajudi a tirar endavant els seus projectes de vida”.

El projecte ‘Treball als barris’ és un dispositiu de suport a programes experimentals i de foment de la igualtat d’oportunitats per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció integrat per diferents programes. Està gestionat per l’Ajuntament de Martorell a través del Departament de Promoció Econòmica, destinat a contribuir al desenvolupament econòmic i l’ocupació al barri de La Vila.

L’objectiu dels plans d’ocupació emmarcats en aquest programa és que les persones contractades puguin adquirir i millorar determinades competències de cara a la seva inserció laboral, amb la realització d’obres o serveis d’interès general i social programats en el marc del projecte de revitalització del barri de La Vila de Martorell.