Els Bombers donen per extingit l’incendi forestal de Martorell i Castellví de Rosanes

 
19/07/2021

 

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit, a les 21.15 h. d’aquest dissabte, l’incendi forestal de Martorell i Castellví de Rosanes. Durant tota la jornada d’ahir van continuar repassant el perímetre de la zona cremada amb dues dotacions de bombers. Els treballs van consistir en remullar i rematar els punts calents i fumeroles per estar segurs que no es reprengués el foc.

Des del passat dimarts a la tarda, quan es va declarar l’incendi, hi ha hagut algunes represes que han estat ràpidament controlades pels Bombers. La calor de les hores centrals del dia i els vents de ponent i mestral han estat els principals enemics dels Bombers en la lluita contra el foc. Dimecres a la nit van aconseguir estabilitzar-lo, dijous quedava controlat i, aquest dissabte a la nit, s’ha donat per extingit.

L’incendi, iniciat presumptament per una negligència humana que s’està investigant, ha cremat una superfície de 195,7 hectàrees de vegetació, 138,62 a Martorell i 58,08 a Castellví de Rosanes, segons ha informat el Cos d’Agents Rurals.

Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada. Cal reforçar la prevenció i evitar qualsevol situació de risc i trucar al 112 en cas de veure una columna de fum.