El Molí Empresa fa balanç d’un primer semestre en què ha assessorat prop de 400 empreses

 
03/08/2021

El servei de creació d’empreses, consolidació i suport a l’emprenedoria del Molí Empresa ha assessorat 353 empreses i ha atès prop d’un centenar d’emprenedors des del gener d’enguany. A més, aquest servei del Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament ha ajudat en el procés de creació de 24 noves empreses el primer semestre de 2021.

Entre gener i juny s’han realitzat 449 seguiments tècnics de consolidació i assessorament a les empreses ja constituïdes, amb l’objectiu de promocionar l’emprenedoria, d’acompanyar els ciutadans en el desenvolupament de la seva idea emprenedora i de donar suport a les empreses del municipi ja creades.

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Rosa Cadenas, fa una valoració molt positiva d’aquestes dades del primer semestre, ja que donen una component d’ànim a emprenedors i empresaris per creure que ha començat la reactivació de l’ocupació i de l’economia, i que el servei que prestem és ben valorat per part de la gent”.

Tot plegat a través d’accions de sensibilització, assessorament -jurídic, comercial, financer, organitzatiu, comunicatiu, tecnològic i de màrqueting-, formació i consolidació empresarial. També se’ls facilita ajuda en els tràmits d’ajuts i capitalització de l’atur -facilitant un certificat de viabilitat del projecte per accedir en millors condicions al seu finançament-. Tot plegat, de la mà d’Ana Millán, tècnica d’empresa i suport a l’emprenedoria i responsable del viver d’empreses Molí Empresa.

L’itinerari s’inicia amb sessions d’acollida -9 en aquest semestre, amb 35 assistents-. La tècnica ha donat informació general sobre tràmits, costos i ajudes, posada en marxa d’una empresa, subvencions, fonts de finançament, obligacions fiscals i el Reempresa. A partir d’aquí es fan entrevistes personals per analitzar cada projecte i finalment s’ajuda a fer el pla d’empresa -se n’han fet 9-, per comprovar la viabilitat del negoci. Després de tot l’itinerari, es constitueix la nova empresa al Punt PAE Martorell, que ja ha donat d’alta 24 empreses; 20 autònoms i quatre societats limitades.

En aquest temps s’han realitzat 125 assessoraments individuals d’orientació i assessorament -per a 97 projectes empresarials-. Des del servei, junt amb l’equip de tècnics, s’ha dinamitzat el teixit empresarial local amb 56 visites de seguiment a empreses per informar de tot el que ofereix el centre i detectar necessitats i possibles col·laboracions.

En paral·lel, 66 emprenedors i empreses han participat en les cinc accions formatives de la Diputació, organitzades des del servei i relacionades amb màrqueting, emprenedoria, innovació i aspectes econòmics i fiscals.

D’altra banda, el servei Reempresa -promogut per la patronal Cecot amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona- ha assessorat en la compravenda i cessió de negoci a vuit empreses cedents i a 35 reemprenedors, dels quals s’ha aconseguit un cas d’èxit de compravenda d’empresa.

Un altre dels objectius del servei és el foment de l’emprenedoria entre el jovent. S’ha fet a través de jornades de sensibilització de l’emprenedoria als instituts i escoles de Martorell. En total, han sigut 16 sessions, i hi han participat 115 alumnes.

Finalment cal destacar les gestions i actuacions al viver d’empreses Molí Empresa per a que es mantingui l’ocupació del viver i garantir la rotació. 9 empreses de diferents sectors han tingut seu als despatxos del viver, 1 a l’espai coworking i 8 amb domiciliació postal. Actualment es manté oberta la convocatòria de sol·licituds d’accés als despatxos i espai Coworking.

Per accedir al viver i/o als diferents serveis per a empreses i emprenedors, cal sol·licitar cita prèvia al telèfon 93 775 31 01 o al correu electrònic  amillan@martorell.cat.